- Her må vi ha med oss 2070-perspektivet. Det er så langt inn i fremtiden vi må tenke, og i den ånd jeg vil gratulere fra styret i idrettskretsen, sier Ivan Leraand i Sør-Trøndelag idrettskrets.

Mandag var representanter fra kommunen, entreprenøren, idrettslivet og idrettskretsen til stede da anleggsarbeidet for Ørland sparebank arena begynte.

Allerede i begynnelsen av juni i neste år skal hallen med en grunnflate på 7100 kvadratmeter stå ferdig til bruk.

121 millioner

Den nye hallen kommer til å ha tre spilleflater for håndball, klatrehall, golfsimulator, spinningsal, squashbaner, treningsrom, styrkerom og tilhørende fasiliteter og kontorer.

I mai bevilget lokalpolitikerne ytterligere 9,2 millioner kroner for å bygge over 500 kvadratmeter med utleieareal i det nye sportsbygget, som nå har en prislapp på over 121 millioner kroner.

- Inkludert moms er totalprisen 121,2 millioner kroner. Grunnflaten er over 7100 kvadratmeter. Bygget overleveres omtrent samtidig med ferdigstillelsen av den nye barneskolen, sier Jon Foss, som er enhetsleder for kommunalteknikk i Ørland.

Næringslivet stiller opp

Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) sier det er mye arbeid de siste elleve årene fra ideen om en ny hall til prosjektet nå er i gang.

- Noen har lurt på hvordan vi som en relativt gjeldsbelastet kommune skal håndtere en så stor investering. Dette klarer vi å bære med god hjelp fra det lokale næringslivet.

I fjør vinter var over 25 millioner kroner i sponsormidler samlet inn.

- Man må trives for å være her. Bolyst med fokus på barn og unge spesielt er en viktig satsning for hele lokalsamfunnet. Hallen er kjempeviktig for at folk og bedrifter etablerer seg på Ørlandet, sier banksjef Pål Talmo i Ørland sparebank.

Ordfører Tom Myrvold i byggehumør på tross av at det regner sidelengs. Foto: Jakob Ellingsen

Transformasjon

Ordfører Myrvold sier man virkelig kommer til å se transformasjonen siden basevedtaket i 2012 neste sommer når ny barneskole og ny hall står ferdig.

- Dette blir et kraftsenter for idretten på hele Fosen og for den fremtidige kommunen. Dette er et bygg jeg tror vil bli brukt mye regionalt og også på nasjonalt nivå, sier han.

- Dette har en funksjon langt utover at man kan få bedre oksygenopptak. Gratulerer til dere alle sammen, sier Ivan Leraand.

Espen Dinesen i Betonmast instruerer ordføreren bak spakene i gravemaskinen. Foto: Jakob Ellingsen