- Det er på tide med litt samarbeid. Vi har luftet en mulig sammenslåing med Vanvik. Det er ikke noe som er bestemt. Vi har ikke hatt noen møter om det. Vi er tre A-lag i Indre Fosen nå, og alle spiller i 5.- og 6. divisjon. Med samarbeid kunne vi kanskje luktet på 3. divisjon om noen år, i stedet for å «daillje» i 5.- og 6. divisjon, sier Rissas Arne Wenes.

Kan trekke laget

Lørdag gikk Rissas A-lag på sitt niende strake tap så langt i år. Rissværingene ligger helt sist med null poeng etter halvspilt sesong. Serieleder Trond ble for sterke på Langsand lørdag og vant 0-6.

- Det er som det bruker å være. Vi holder i 65-70 minutter, sier Wenes.

Rissa sliter med å ha nok mannskap til kampene. Lørdag var det akkurat 11 seniorer som var klare til kamp. Spillere fra aldersbestemte lag måtte inn for å fylle benken for laget til Fosens mest folkerike kommune.

- Vi må ha et møte før høstsesongen. Det er et alternativ å trekke laget. Vi sliter med mye skader. En del er også i militæret, forteller Wenes.

Tror de fullfører

Rissa hadde en god sesong i 5. divisjon i fjor.

- Vi mistet fem-seks av de beste spillerne før årets sesong. Det hadde ikke sett sånn ut om alle hadde vært på plass, mener Wenes.

Her legger Trond på til 0-2 på Langsand lørdag. Foto: Alexander Killingberg

Han har tro på at Rissa fullfører sesongen.

- Jeg tror vi biter sammen tennene og fullfører. Men ni strake tap har jeg ikke vært med på før. Og jeg har holdt på med dette siden 1988, påpeker Wenes.

Samarbeid

Han mener samarbeid må til for å heve Fosen-fotballen.

- Det går ikke an å ha to lag på et så lite område som for eksempel Rissa og Vanvik. Det vokser ikke opp så mange som spiller ball, påpeker veteranen.