Allerede fra tirsdag i neste uke vil det høres skudd flere steder i Rissa. Skytterlagets egne skyttere må nemlig gjøre seg ferdige med mesterskapet før gjestene kommer.

Felt- og baneskyting

I disse dager er skytterlagets medlemmer i full gang med det siste arbeidet med å montere holdere der det skal skytes. 16 stykker til sammen. Det er i Modalen, Øvre Solli og ved Fossbrua. Baneskytingen foregår på skytterlagets anlegg i Følldalen.

- Det er feltskytingen som er utfordringen. Det er mye arbeide i forkant, opplyser leder i skytterlaget Svein Arne Dyrendahl.

Litt av forarbeidet før feltskytingen. Det lengste holdet er på 520 meter. Foto: privat

- Dette er Midt-Norges største skytterstevne. Det kommer skyttere fra Ålesund i sør til Namskogan i nord, opplyser senior i skytterlaget, Magnar Alseth.

Savner campingplass

Deltakerne er fra 11 år og oppover til i underkant av 90 år. Og med 420 påmeldte betyr det at det vil komme langt flere til Rissa denne helga. Mange reiser sammen hele familier, og det er bestilt plass til mellom 35 og 40 campingvogner. De aller fleste av dem skal stå på område ved Åsly skole.

- Nå savner vi virkelig en campingplass i kommunen, sier kasserer i skytterlaget, Tor Martin Sunde som selv skal ha flere vogner stående på gården hos seg denne helga.

Oppladning

Deltakerne skal skysses i busser fra Rissahallen og til den banen de skal. Matserveringen foregår også i hallen i tillegg til skytterhuset i Følldalen.

Svein Arne Dyrendahl anslår at rundt 120 medlemmer er i sving for å få alt på plass før, og under stevnet.

Midt-Norsk Mesterskap ble i sin tid startet med tanke på å ha det som opplading til landsskytterstevnet. I år er det altså Rissa Skytterlag som har tatt på seg arrangørjobben.

Dugnadsivrige medlemmer

Skytterne i Rissa har dermed hatt en svært aktiv vinter og vår i forhold til dugnadsarbeide. Først har de lagt ned 2500 timer i basishallen der skytterlaget har andre og tredje etasje, og nå altså Midt-Norsk Mesterskap.

- Det er mange timer forarbeide ja, mye småtteri som må ordnet, bekrefter Dyrendahl. Planleggingen til stevnet startet allerede før jul. Nå gjenstår det bare å håpe på at værgudene er i et bedre hjørne enn de har vært den siste tiden.

- Blir det ikke oppholdt snart får vi ikke slått graset der skytingen skal foregå. Da får vi et problem, mener Sunde. Det lengste holdet er for øvrig på 520 meter så da skal skytteren ha både godt syn og god kontroll for å treffe blink.

Baneskytingen fra Følldalen legges ut direkte på nett, så skyttere som ikke er med kan følge med.

Landsskytterstevnet

Rissa Skytterlag deltar for øvrig med 42 skyttere på årets landsskytterstevne som går av stabelen i Førde 28. juli til 4. august.

- Det blir mitt 44. landsskytterstevne. I 44 år har deler av ferien min gått til det, smiler Magnar Alseth.