Hva opptar deg mest for tida?

– Frem til denne helga så var det jo mest fokus på sykkel og Styrkeprøven. Men ellers så ser jeg frem til ferietid.

Hvor går årets ferietur?

– I sommer blir det innenlandsferie, kanskje med noen fjellturer og litt aktivitet. Har tenkt å bestige Besseggen. Og så blir det kanskje en utenlandstur til høsten.

Hva er ditt skjulte talent?

– Det var et vanskelig spørsmål. Jeg er ganske god i mattis. Vi er en gjeng som spiller mattis på hurtigbåten til og fra jobb. Det er ikke sikkert de er enig de jeg spiller med, men det som gjelder i mattis er å unngå å tape. Og det unngår jeg – som regel i hvert fall.

Hvorfor bor du der du bor?

– Har vokst opp på Hermstad på Stadsbygda. Flytta til Vanvikan i 1989, og trives godt på landet. Samtidig er det pendleavstand til jobb i byen.

Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Jeg ville reist til USA og ville vesten-tida. Jeg leste en del Morgan Kane i ungdomsårene og så mye westernfilmer. Å være cowboy er jo noe av det samme som å sitte på sykkelen.

Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det må nesten bli styrkeprøven, fra Trondheim til Oslo. Det er vanskelig å peke på ett enkelt ritt, men det å gjennomføre Styrkeprøven sju ganger på rad, uten å bryte, er jeg stolt over.

Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Det er vanskelig å peke på enkeltpersoner. Jeg har selv vært en del involvert i idrettsmiljøet, og jeg brenner for dugnadsånd og ildsjeler. Derfor vil jeg sette opp en bauta for alle ildsjeler der ute; de som står på for idretten. Det er mange som har bidratt mye opp gjennom årene, og det er viktigere i dag enn noen gang. Folk er mer og mer opptatt, og det er verre og verre å få med folk til å bidra.

Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Det må kanskje bli noe idrettsrelatert. Jeg tror det må bli Thor Husvod. Han er jo sørlending, så da hadde kanskje reker vært noe. Det skulle vært interessant å høre om sykkelkarrieren hans, og spesielt da han ble verdensmester i en så stor idrett. Jeg er jo ingen matkokk, men reker skal jeg klare å servere.

Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Positivitet, godt humør; en som er til å stole på.

Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Si det du. En sykkeltur i sola ligger langt oppe på lista. Jeg har hatt mange fine sykkelrunder med gode sykkelkompiser langs sjøen til Sørfjorden i Råkvågen. Dagen kan avsluttes med grilling på verandaen hjemme med familien. God mat og god drikke hører til. Da begynner dagen å bli bra nok. Gode veier og lite trafikk er en perfekt kombinasjon for en syklist, men det er ikke bestandig det er så enkelt.

Hvis det blir en naturiststrand på Fosen, hvor skulle den ligge?

– Lengst mulig unna der jeg bor.