Fredag kveld tapte Rissa sin sjette kamp av seks mulige i 2017-sesongen. Resultatet kom likevel helt i skyggen av det som skjedde da det gjenstod bare noen få minutter av kampen. På stillingen 3-3 var temperaturen på sitt høyeste, og begge lag sendte mange spillere i angrep, i jakten på seier og tre poeng.

Det var da dramaet virkelig startet.

Svimte av

- Det var en Rissa-spiller som skulle klarere en høy ball. Så kom det en Tiller-spiller bakfra, som forsøkte å heade ballen. Han fikk støvelen til Rissa-spilleren i ansiktet, og deiset rett i bakken, sier Rissa-trener Jan Arne Skalmerås til Fosna-Folket.

- Han var nok borte en vedning. Da han kom til seg selv visste han ikke hva som hadde skjedd.

Det som hadde skjedd var at Rissa tok en tidlig ledelse ved Fredrik Utstrand, som de ikke greide å holde på. Tiller scoret tre ganger før Rissa skapte ny spenning i kampen med Kent Henrik Skalmerås' 2-3-redusering.

Det ble høydramatisk da både Rissa og Tiller kjempet om sesongens første seier. Foto: Jan Arne Skalmerås

Dårlig foran begge mål

- Det var en jevnspilt kamp, men, som så ofte før, så vil det seg ikke. Vi scorer ikke på sjansene og slipper inn dritmål, sukker treneren.

For i andre omgang var det til slutt Tiller som bikket kampen til sin fordel. Vegard Stoum ga Rissa troen på årets første seier med sin utligning, men i stedet var det Tiller som satte inn seiersmålet. I jakten på ny utligning hjalp det heller ikke at kaptein (og sønn) Kent Henrik Skalmerås måtte forlate banen med ødelagt skulder.

- Jeg mistenker at det er et kravebeinsbrudd, sier sønnen.

Fra garderoben hadde kapteinen bare såvidt rukket å få med seg det som hadde skjedd ute på gressmatta. Etter lang tids venting ankom endelig ambulansen, og tok med seg Tiller-spilleren til legevakta. På dette tidspunktet hadde han kommet til seg selv.

- Jeg tror det går greit med ham. Han var litt omtåket, sier Skalmerås senior.

Kampen ble utsatt i over 40 minutter, mens lagene ventet på ambulansen. Da skaden inntraff var det bare to minutter igjen av ordinær spilletid.

Overtid

Rissa hadde sine sjanser til å utligne langt inne i overtiden. Men det ble ikke poeng denne gangen heller.

- Vi sliter mest med at folk er for dårlig trent. Det er mest fremtredende. Det er mange forfall, og det er aldri de samme som er med på kamp. Vi får bare bite tennene sammen og prøve videre.

Treneren rister fortvilt på hodet når han får spørsmål om sin egen sønn, som trasket i garderoben med ti minutter igjen å spille.

- Kent landet på skuldra. Han tåler ingenting lenger; han bikker jo snart 30. Ikke scorer han mål lenger heller. Så jeg har begynt å bruke han som venstreback i stedet for spiss.

Med tap i bunnoppgjøret står Rissa fortsatt uten poeng.

Fortsatt eksistens?

Treneren er innstilt på at sesongen nå kan komme til å bli en kamp om å unngå bedrykk - i beste fall.

- Jeg er ikke overrasket, men det er ikke for seint enda. Vi kan ikke gi opp, serien er ikke engang halvspilt.

Treneren forteller at det er en skummel tendens at laget blir færre og færre på trening, og det blir stadig vanskeligere å få med folk på bortekamp. I ytterste fall kan konsekvensen bli at seniorlaget legges ned.

- Vi hadde et møte før kampen om at det må andre prioriteringer til. Målet er jo at de ønsker å fortsette. Vi er jo ikke så veldig mange, så det gjør det jo ikke noe bedre at det går så dårlig.

Tapet gjør at Rissa ligger sørgelig til, helt sist på tabellen. Det er sju poeng opp til trygg plass.