Åfjordingene ga seg ikke før det sto 5-2 hjemme på Åset kunstgress i det vakre vårværet.

- Det var skikkelig god innsats av guttene. Vi snakket om det på forhånd at vi måtte være tett oppi dem hele tiden. Det er mange bra spillere på Nidelv, men det blir liksom ikke noe mer, sier Åfjord-trener Vemund Stjern like etter kampslutt.

Tårnesvik i form

Åfjord tok ledelsen allerede etter seks minutter ved spisstalentet Daniel Tårnesvik. Bare minuttet etter utlignet Nidelv på en corner. Rett før pause var imidlertid nevnte Tårnesvik frempå igjen slik at hjemmelaget kunne gå i garderoben med ledelse 2-1.

Tårnesvik belønnes med tre stjerner på Fosna-Folkets børs som Åfjords beste spiller (se fakta).

Ingen tvil

2. omgang startet på verst tenkelig vis for hjemmelaget med Nidelvs 2-2-scoring. Så tok Åfjord igjen ledelsen etter 57 minutter ved Jørgen Kvernstad Haugen. Der ifra og inn var det ingen tvil. Marius Forfot satte inn 4-2 på straffespark, mens Åfjords spillende trener Magne Staven Larsen sørget for prikken over i-en med 5-2 etter 88 minutters spill.

Premieren snødde bort

Dermed fikk Åfjord en pangstart på sesongen, og det mot Nidelv som utklasset Vanvik 12-2 sist helg. Åfjord skulle egentlig serieåpne sist helg de også, men den kampen snødde bort.

Spillende trener Magne Staven Larsen var også strålende fornøyd etter kampslutt.

- Dette gikk veien ja. Det var jevnt i 1. omgang, men i 2. omgang takket vi for laget, sier han.

- Nidelv slo jo Vanvik 12-2 forrige helg. Var det et godt lag dere møtte?

- Det er et ganske solid lag. Det var jo ganske jevnt i 1. omgang, men de fikk det ikke helt til mot oss. I 2. omgang kjører vi mer eller mindre over dem.

Tempo på trening

- Hva er det dere gjør riktig?

- Vi lå bra defensivt, så tror jeg vi hadde mest igjen på slutten.

- Har dere trent mye kondisjon i sesongoppkjøringen?

- Det er tydeligvis ikke så «gæli». Vi har ikke fokusert spesielt på det, men vi har hatt bra tempo på trening, sier Staven Larsen.

Han forteller at mange spillere hadde en god kamp fredag kveld.

- Forsvaret var veldig bra, sier han.

Les mer: Vant lokaloppgjøret 0-2.

Les mer: Marerittstart på sesongen.