- Det er litt ekstra å være med på startskuddet for valgkampen. Det er en ting å stå på en talerstol. Det er noe helt annet å være del av et show fra scenen for å få alle med på valgkampen, sier Kirsti Leirtrø, stortingskandidat for Arbeiderpartiet i Sør-Trøndelag.

Søndag snakket hun om velferdssystemet, lærerrollen, ungdomspsykiatri og viktigheten av et samfunn som klarer å se hver enkelt.

- Det er godt å snakke om et tema som virkelig engasjerer meg, sier Leirtrø.

Tillitserklæring

Ørlendingen sier det er en tillitserklæring fra partiet at hun ble valgt ut til å oppildne partiet til valgkamp.

- Jeg blir stolt og er takknemmelig for å bli valgt ut til dette, sier Leirtrø.

Partiet vedtok en lærernorm for de første fire skoletrinnene, som skal gjelde på kommunenivå.

- Det er utrolig viktig at velferdssystemet vårt klarer å se hver enkelt. Det er så mange lærere som prøver å gjøre en forskjell og det er kjempeviktig at lærerne får arbeidsforhold som lar dem lykkes, sier Leirtrø.

Psykisk helse

Leirtrø snakket om psykisk helse for ungdom, og fortalte om et møte hun hadde med en elev og hennes lærer.

- Samspillet gjorde at hun ble en fremtidig bidragsyter i stedet for en varig mottaker av ytelser. Å få like muligheter er ikke det samme som likebehandling, men å gi hver enkelt det de har behov for slik at de i størst mulig grad blir i stand til å klare seg selv og ikke minst at de føler seg verdsatt, sier Leirtrø fra Arbeiderpartiets talerstol.

- Det er kjempeviktig at samspillet mellom helsevesenet og skolene fungerer.

F.v: Gunnhild Tettli og Kirsti Leirtrø fra Ørland Arbeiderparti diskuterer forsvarspolitikk sammen med leder for Stortingets Forsvarskommite Anniken Huitfeld. Foto: Arbeiderpartiet

Gjennomslag i forsvarspolitikken

Ørland Arbeiderparti fikk gjennomslag for flere av forslagene for forsvarspolitikken de hadde med seg til landsmøtet.

- Som forsvarskommune er vi selvfølgelig opptatt av forsvarspolitikk, og vi leverte flere forslag til partiprogrammet, sier leder i Ørland Arbeiderparti Gunnhild Tettli.

Ørlendingene fikk gjennomslag for at moderpartiet går imot privatisering av forsvarstjenester dersom privatiseringen ikke skjer på grunn av Forsvarets behov for fleksibilitet, kompetanse eller sikkerhet.

I tillegg vedtok landsmøtet at partiet slutter seg til målsetningene fra Nato-toppmøtet i 2014 der Norge forpliktet seg til å øke forsvarsbudsjettet til 2 prosent av brutto nasjonalprodukt innen 2024.

- Vi er også glade for at Arbeiderpartiet går inn for å styrke forsvarsevnen, sier Gunnhild Tettli.