- Egentlig skal vi ikke være best på Fosen. Det er mindre folk som bor her rundt Bessaker enn som bor like rundt Gryta Stadion på Ørlandet. Målet er å bli best på Fosen i årets serie, sier Bjørgan-trener David Monkan.

Vind

Det var mye vind i retning av det ene målet søndag ettermiddag, da Ørland tok imot Bjørgan til sine første kamper i 5. divisjon for sesongen.

- Vi var forberedt på mye vind når vi kommer til Ørland. Planen var å holde ballen på bakken når det er mulig. Man må være litt kyniske i femte-divisjon, og det var vi i dag, sier Monkan.

Sjansefattig

Første omgang ble sjansefattig, og de mulighetene som kom var resultat av cornere i begge retninger. Omgangen var relativt jevnspilt.

To minutter etter pause kom ballen plutselig løs etter et uavklart hjørnespark. Ballen endte opp i beina på kaptein Lars Helmer Volden, som satt ballen forbi tre forsvarere og i mål like inntil høyre stolpe.

- Målsniken var vår beste spiller i dag, sier Monkan.

Doblet ledelsen

Lars Helmer Volden dobler Bjørgans ledelse til 2-0. Foto: Jakob Ellingsen

18 minutter senere doblet Lars Helmer Volden ledelsen med sitt andre mål for dagen. Denne gangen var han på venstre side av feltet og scoret igjen etter en corner. Det ble også kampens siste mål.

- Dette var en strålende start på sesongen. Ørland vil slå fra seg i år. Det er et bra resultat å ha med en tomålsseier fra bortekamp på Ørlandet, sier Monkan.

Bjørgan feirer 2-0 scoringen etter 65 minutter. Foto: Jakob Ellingsen

«Rotkamp»

Ørland-trener Trond Øvergård sier kampen ble preget av at det var så mye vind.

- Det ble en «rotkamp». Det var dårlig vær og ballen ble spilt masse i luften. Det blåser ofte på Ørland og vi må trene videre på det, sier Øvergård.

Snø, hagl og sterk vind mot det ene målet preget kampen. Her redder Bjørgans målvakt en løs avslutning. Foto: Jakob Ellingsen

Sjanser blåste bort

Det var få sjanser i kampen i begge omgangene. Ballen blåste vekk i den avgjørende pasningen for Ørland Bk, i stedet for å nå spillere som hadde driv mot målet.

- Sjansene våre blåste bort. Vi ønsker å spille fin fotball, og det er kjempevanskelig i sånt vær. Vi skal fortsette å trene videre. Dette er bare første kamp, sier Øvergård.

Mulighetene for begge lag kom i stor grad på hjørnespark. Her header Bjørgan ballen like utenfor Ørland-målet i andre omgang. Foto: Jakob Ellingsen

Fortjent seier

Bjørgan-trener Monkan synes laget hans vant fortjent. Laget var organiserte defensivt, og etter den første scoringen ble det tøft for Ørland å komme til de store sjansene.

- 41-åringen Knut-Johan Monkan styrer godt bakfra. Full innsats med løp begge veier gjør at vi fremstår som godt organiserte bak. Vi kunne ha scoret flere mål, men 2-0 er et meget bra resultat, sier Monkan.

P.S: Åfjord skulle etter planen også ha sin serieåpning med bortekamp i Trondheim. Den kampen ble imidlertid avlyst på grunn av været: Det var for mye snø til å spille.