– Det viktigste for oss er de lokale produksjonene. Forestillingene fra kulturskolen, lokale revygrupper, musikaloppsetninger og alle lokale artister er kjempeviktig for lokalsamfunnet, sier Svein Strugstad, leder for Bjugn kulturhus.

Denne helgen er det «Peter Pan» som fyller Storsalen. Kulturhussjefen ser frem mot et stort program også resten av våren i året kulturhuset feirer 10 år.

Bra start på sesongen

Allerede i mars gjorde Sven Nordin «En mann ved navn Ove» for fullt amvi og Åge Aleksandersen fylte også opp alle setene i Storsalen.

– Det har vært mye publikum hittil i år. Riksteateret er en viktig samarbeidspartner for oss. En-mannsshowet Sven Nordin holdt ble en kjempesuksess. Riksteateret sier at de trives her når de kommer til Bjugn. Det er viktig at artister snakker med kolleger om Bjugn, dermed får flere lyst til å komme hit, sier Strugstad.

I begynnelsen av april kommer Riksteateret på besøk igjen, denne gangen med barneforestillingen «Bukkene Bruse på badeland».

– Jeg tror Bukkene Bruse blir en like stor suksess som Nordin, men for et annet publikum, sier Arnt Grande, som er driftstekniker ved kulturhuset.

«Peter Pan»

Strugstad sier det ikke var noen selvfølge at Fosen videregående setter opp en forestilling etter at Musikk, dans og drama-linja ble lagt ned for to år siden.

– Det betyr mye for lokalsamfunnet og ikke minst for skolen at de får til en flott oppsetning også uten musikklinja. Alle sånne prosjekt er prisgitt enkeltmennesker som tar tak. Wenche Hellem er en fantastisk flink lærer som gjør at vi får se en flott forestilling, sier Strugstad.

Grande sier det har vært artig å jobbe med elevene før premieren fredag.

– Vi skal se litt på lydeffektene, men det aller meste er på plass nå, sier han torsdag formiddag.

Jubileum

I anledningen 10-års jubileet for Bjugn kulturhus og nye Fosen videregående skole står to store arrangement på vårprogrammet i Bjugn.

Bjugn kulturhus arrangerer fylkesfinalen for Ung Kultur Møtes (UKM) mot slutten av april, og 3. Mai er det duket for jubileumsshow.

– Det blir et slags tiårs-resyme over musikalene som har vært satt opp tidligere. Her kommer tidligere elever ved skolen og andre gjester som har vært innom oss gjennom årene til å stå på scenen. Vi vil ha lokale revyinnslag, innslag fra kulturskolen og et bredt spekter som passer fra de yngste til de eldste, sier Strugstad.

Kulturhussjefen sier vi ikke kan se bort fra at det kommer noen overraskelser.

Allsidig

16. April kommer Lothepus til Fosen med bandet sitt.

– Det er et bevis på at vi favner om alle sjangre, ikke bare finkulturen. Med Lothepus på scenen har vi flatt gulv og mulighet til dans og å «mingle». Det blir mer som en fest på lokalet hvor folk kan vise hvor brune de er blitt i påska, sier Strugstad spøkefullt.

Kulturskolen

Utover våren og inn mot sommeren skal også kulturskolen ha flere forestillinger.

Elevene markerer dansens dag den 29. april med en forstilling i kulturhuset. 11. mai holdes sommerhalvårets samspillkonsert, og 12. juni blir det sang og dans med sommeravslutning.

– Vi må ta vare på de lokale kunstnerne våre. De holder et høyt nivå. Det lokale publikummet samler seg også rundt dem. Vi satser stort på programmet, men ikke mer enn vi har råd til å tape. Stort sett sitter de store artistene også på mer av risikoen. Det blir en spennende kulturvår og sommer. Høstprogrammet ser også bra ut, sier kulturhussjef i Bjugn, Svein Strugstad.