– Det er en ideell beliggenhet både i forhold til både Ørland og Bjugn. Fra næringsparken er det cirka 7 kilometer til sentrum hver vei, sier Inge Blomsø i Reitan Næringspark.

Nå legges tomtene i det nye næringsområdet ut for salg for første gang.

Sprengt ut

Næringsparken er det største private industri- og næringsområdet i Ørland-Bjugn regionen.

Det er sprengt ut og planert et enormt område innenfor veien. Det meste av massene har gått til byggingen av den nye kampflybasen.

– Entreprenørene på kampflybasen har kjørt i skytteltrafikk. Totalt er det transportert ut over 350 000 kubikkmeter stein. Det er vanskelig å få oversikt over hvor stort området er før man ser det ovenfra, sier Blomsø.

Vekst

Blomsø sier bakgrunnen for å utvikle området er veksten i hele ytre Trøndelag.

– Fosen Ventilasjon har ligget i området siden 1988. Det går godt i næringslivet i området, så vi mener det er behov for plass til flere bedrifter i området, sier Blomsø.

Han understreker synergieffekten av å utvikle området samtidig som massene har blitt omsatt har vært en nøkkel til å få realisert planene.

Første gang på markedet

Da Reitan ble omregulert til industriområde i 2013, var rundt en tredjedel av området flatt. Nå er arbeidet kommet så langt at næringsparken legger ut tomter for første gang.

– Vi har ikke villet «selge skinnet før bjørnen er skutt». Nå er vi kommet så langt at vi må prøve markedet. Det er veldig spennende å se hvordan responsen blir, sier Blomsø.

Godt tilrettelagt

Blomsø har trua på at det nye næringsområdet blir et av de mest attraktive næringsområdene i denne delen av Fosen.

– Det skal i alle fall være lett å bygge her; området er planert med steinfylling. Infrastrukturen kommer også på plass. Blant annet skal veiene på området asfalteres og det legges fiber og VA-anlegg.

– Vi lager også parkeringsplass for allmennheten slik at det blir god adkomst til turområdene og stiene, sier han.

Reitan Næringspark sett fra luften Foto: Heimdal Eiendomsmegling

Viktig for kommunen

Blomsø sier noe av det vanskeligste man kan gjøre er å spå om fremtiden.

– Uansett hvordan kommunestrukturen blir, vil dette være et attraktivt område for den kommunen Reitan Næringspark ligger i. Aktivitet avler mer aktivitet ettersom flere henger seg på. Det er viktig å ha områder der man kan bygge opp fremtidige arbeidsplasser, sier han.

Mange bruksområder

Hele næringsparksområdet er på 70.000 kvadratmeter. 40.000 kvadratmeter legges nå ut for salg delt inn i tomter fra ca 2.000 kvadratmeter til 7000 kvadratmeter. Blomsø sier ideen er å dele opp området slik at man ikke utelukker noen.

– Området passer for bedrifter som har behov for små tomter og vi kan slå sammen flere tomter slik at de med behov for større areal også får det de trenger. Området kan passe godt for servicebedrifter, transportnæringen, entreprenører, lett industri, lager og kontorer for eksempel, sier Blomsø.

Henge seg på

Staten gjør store innvesteringer i vindkraft og i forsvarssektoren. I tillegg er store nasjonale aktører på banen i den marine sektoren på Fosen. Blomsø sier det gir gode muligheter for både lokale bedrifter og bedrifter utenifra til å henge seg på aktiviteten.

– Når det skjer store utbygginger følger det andre utbygginger med. Her ligger det store muligheter for lokalt næringsliv på Fosen og nyetableringer. Det har vært en del interesserte folk underveis i prosessen. Nå er det klart og vi sier «go!» så får vi se hvordan markedet er nå, sier Inge Blomsø.