Sør- Trøndelag fylkeskommune inngikk nylig kontrakt med Rissa Kraftlag om utbygging av bredbånd til øvre del av Skaugdalen i Rissa kommune. Avtalen omfatter utbygging til husstander på strekningen Furuset v/Olsøy-krysset til Alset. En strekning på åtte kilometer. Rissa Kraftlag mottar støtte fra Sør- Trøndelag fylkeskommune for prosjektet via Nkom-midler (Nasjonalt kommunikasjonsmyndighet).

- Nødvendig med støtte

- Prosjektet er ikke økonomisk forsvarlig å gjennomføre uten Nkom-midler, så vi er svært glad for å få til denne avtalen og kan tilby beboere i Skaugdalen superraskt bredbånd fra en lokal leverandør, sier Jan Erik Lien, salgs- og markedsansvarlig i Rissa Kraftlag.

Samarbeider med fylket

Avtalen ble underskrevet i Fylkeshuset i Trondheim med prosjektleder for digital infrastruktur, Pål Magnar Dahlø og Fylkesdirektør for Regional Utvikling, Karen Espelund.

Rissa Kraftlag har tidligere samarbeidet med fylkeskommunen om bredbåndsutbygging i flere områder på Fosen, og driver utbygging i disse dager i Kalvå/Eide og Vik i Bessaker.

Håper på mer utbygging

- Vi har et godt samarbeid med både fylkeskommunen og kommunene på Fosen i vår satsing på fiberutbygging, sier Lien, som også kan opplyse at Rissa Kraftlag i et samarbeidsprosjekt med Rissa vannverk og Rissa kommune, legger fiber sammen med kloakk og vann fra Føll til Bakøy i nedre del av Skaugdalen.

- Målet er å få til et samarbeid med Rissa kommune og fylkeskommunen slik at også midtre del av Skaugdalen kan få tilbud om bredbånd, avslutter Lien.