Kjørte hjem fra Fosen-pub med over 2,54 i promille

Den nå dømte mannen husker lite fra kjøringen, ifølge dommen i Fosen tingrett.

Illustrasjonsbilde.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Pluss

Det var om kvelden lørdag 9. juli i fjor at kjøringen fant sted. Mannen, som er i 50-årene, hadde vært på en pub i Rissa. Han hadde drukket både fredag og lørdag. Fosningen hadde drukket blant annet vodka og øl.

Bilen rullet rundt

Om kvelden satte han seg i bilen for å kjøre hjem fra puben i Rissa. Ifølge dommen har fosningen forklart at promillen var så høy at han ikke tenkte seg så mye om før kjøringen. På tur gjennom Hasselvika kjørte mannen i grøfta og bilen rullet rundt. Mannen husker heller ikke så mye av dette, går det frem av tingrettsdommen. Fosningen fikk brist i en ryggvirvel i utforkjøringen og ble fløyet til St. Olavs hospital.

Les mer: Stanset med bakruspromille etter to flasker vin.

«Svært høy»

En blodprøve tatt av mannen rundt én time etter kjøringen, viste en promille på 2,54. Fosningen bestrider ikke analyseresultatet av blodprøven.

Fosen tingrett behandlet saken som en tilståelsesdom. Mannen møtte i retten og avga en uforbeholden tilståelse. Retten beskriver promillen som «svært høy» og påpeker i skjerpende retning at kjøringen endte med uforkjøring.

Fire år uten lappen

Mannen ble i Fosen tingrett dømt til 36 dagers fengsel. Han må videre betale en bot på 30 000 kroner. Han er også fradømt retten til å kjøre bil for en periode på fire år. Fosningen må avlegge full ny kjøreprøve for å igjen kunne ta plass bak rattet på lovlig vis.