Bjugn kommune ønsker ikke å ta over de private gatelysene ved Steinvik i Oksvoll. Gatelysene driftes i dag av Oksvoll Lyslag, som har årlige utgifter på rundt 15.000 kroner for å sørge for lys i gatene.

Hadde avtale med tidligere ordfører

Ifølge søknaden om driftsovertakelse var gatelysene på Steinvik en videreføring av gatelysene som Bjugn kommune allerede har tatt over ved Oksvoll.

«Avtalen med tidligere ordfører Arnfinn Astad var at kommunen på sikt skulle overta denne strekning. I den senere tid har bygdas innbyggere betalt for drift og vedlikehold», skriver Harald Standahl i Oksvoll Lyslag til kommunen.

Tom konto

På siste årsmøte i lyslaget skal det ha vært stor misnøye med at hver husstand i boligområdet må punge ut rundt 1500 hver for at gatelysene skal være på.

«Nå er kontoen tom, og kasserer har bestemt at vi må slukke lysgata», skriver Standahl.

Standahl er bekymret for trafikksikkerheten for barna som venter på skolebuss nå som veien blir mørklagt.

«Farlig bussholdeplass»

«Vi har unger som oppholder seg på trafikkert vei som venter på skolebussen. Med ‘slukne lanterner’ blir dette en farlig bussholdeplass. Vi har ingen å miste», skriver Standahl.

Han foreslår at gatelysene på Steinvik kan kobles sammen med den eksisterende strekningen av gatelys eller at Bjugn kommune gir en årlig støtte på 15.000 kroner for å holde lys i pærene.

Økonomisk årsak

Under formannskapsmøtet tirsdag forrige uke bestemte imidlertid politikerne enstemmig å takke nei til driftsovertakelse. Årsaken er kommunens krevende økonomiske situasjon, heter det i saksprotokollen.