Med fire kor, biskop og en rekke geistlige til stede ble Grande vigslet til kantor i Ørland kirke søndag.

Den høytidelige handlingen ble ledet av biskop Tor Singsaas.

- En utrolig begavet kirkemusiker

- Du er en utrolig begavet kirkemusiker. Du var klar på at du ville bli vigslet, og nå får du ansvaret for sang og musikk i menigheten. Sang og musikk hører til blant det sterkeste vi har blant oss mennesker. Det du skal forvalte er en gudegave. Du har tatt i mot kallet fra Ørland menighet. Jeg ønsker deg mange gode år på Ørlandet og mange gode år som kantor, sa biskopen i sin tale til kantoren før vigslingen og forbønnshandlingen ved alteret i Ørland kirke.

Svenneprøven

Høymessen i kirka ble nesten som en konsert, og det sørget Ørland Sangforening, Uthaug Songlag, Bel Canto og Ørland Gospelkor for. Den nye kantoren bidro også sterkt til at den musikalske opplevelsen i kirka ble stor. Han har skrevet en motett som ble fremført av fire kor som han selv dirigerte. «Frykt ikke, Maria» heter motetten. Søndag var Maria budskapsdag.

- Dette betrakter jeg som din svenneprøve, Paul-André, sa biskopen etter framførelsen av motetten.

Etter selve vigselshandling en, hvor Grande fikk sin røde stola som tegn på at han nå var en vigslet kantor, gikk han opp på galleriet og avløste organist Bernt Gjelvold på orgelkrakken.

Oppdraget

- At han som har skapt universet har kommet ned til oss som et lite barn kan være vanskelig for oss. Sangen og musikken kan hjelpe oss med å fatte noe av dette, sa biskop Tor Singsaas i sin preken til menigheten i Ørland kirke.

«Rop det ut med hjertens jubel» var den siste salmen som ble sunget i kirka søndag. De to siste linjene i det siste verset lyder som følger: Bring Guds ord til hele verden. Bare det kan gjøre fri. Det er oppdraget kantor Paul-André Nilsen Grande også skal være med på gjennom sin tjeneste med sang og musikk i Ørland menighet.