Tirsdag sparkes årets Storsjøcup i Østersund i Sverige i gang, og fotballklubbene på Fosen stiller mannsterke. Både Rissa IL, Stadsbygd IL, Åfjord IL, Leksvik IL, Ørland Ballklubb og FK Fosen har spillere på vei til söta bror mandag. Totalt 32 fotballag fra Fosen skal delta.

To busslast

FK Fosen fra Bjugn har i år satt ny rekord med antall påmeldte, og stiller med totalt åtte lag. Fordelt på to busser kjørte de fra Botngård mandag morgen. På bussene sitter spillere fra G12, G14, G16, J12, J14 og respektive J15.

- Det er god stemning, musikk og partyfaktor i bussen, forteller trener for G12, Jørgen Ottesen i en kjapp stemningsrapport.

Laget hans deltar i Storsjøcupen for første gang i år, og gleder seg til all moroa som venter i den kommende uka.

- Ambisjonene er å ha det artig, sier Ottesen.

Fast innslag

I fjor stilte FK Fosen med fire lag, og kan dermed skilte med en dobling i antall påmeldte lag til den populære fotballcupen. Fosen-klubbene Ørland Ballklubb, Rissa IL og Stadsbygd IL representerer også halvøya med henholdsvis 5, 7 og 1 lag i sving ute på banen. Leksvik IL og Åfjord IL er også med.

G16-laget fra Rissa IL har vært et fast innslag på Storsjøcupen i fire år på rad. Lagleder Elin Skånøy trekker særlig fram det gode sosiale miljøet rundt cupen som årsaken til at de reiser tilbake år etter år.

- Det er en veldig bra cup, og det er lettvint med nærhet til banene vi skal spille på, sier Skånøy.

I år skal guttene fra Rissa knive mot både flere sterke lag fra både Norge og Sverige.

- Vi møter fryktelig god motstand, så målet er egentlig å gjøre så godt vi kan, sier laglederen.