Etter at det nesten ikke har vært regn på Fosen i løpet av de siste ukene, kommer det nå nedbør i flere dager som starter mandag. Det blir ikke så mye, men kanskje nok til at jorda får litt fuktighet sånn at vårspretten kan komme litt raskere?

Nedbøren vil ifølge yr.no komme med noe vind fra vest - sørvest i godt over en uke. På Fosen-kysten vil den komme i form av regn med fire til seks - sju grader, mens det i innlandet og fjelltraktene som Momyra i Åfjord blir mindre nedbør. Det meldes her litt regn og noe snø og sludd fra lørdag til tirsdags morgen. Temperaturen vil her variere fra minus en grad til fire plussgrader.

Når dette er meldt, - det vil fremdeles være brannfare på enkelte steder i Fosen. Dette varslet gjelder helt til noe annet er meldt: OBS-varsel for Romsdal, Nordmøre og Trøndelag: Lokalt meget stor gress-, lyng- og skogbrannfare i områder der det ikke har vært nedbør av betydning den siste perioden.

Thor Bretting, meteorologikonsulent ved Værtjenesten på Ørlandet bekrefter på sin Facebook-side at det nå kommer regn, og skriver følgende:

"Meteorologisk Institutt og Værtjenesten på Ørlandet melder om at det går mot væromslag for Midt-Norge. Nyt godværet folkens. Prognosene sier at fra torsdag ettermiddag går vi mot en periode med ustabilt vær. Det blir en periode på minst en uke med sørvestlig frisk bris til liten kuling med regn og regnbyger. Så nå ser det ut til at regnet som mange hyler etter kommer til Trøndelag. Da blir det til gjengjeld lange perioder med fint vær på Østlandet. I Trøndelag blir det mest nedbør på kysten, i indre strøk blir det lite nedbør. Ha en fin dag!"