Fosen tools, som er Segway Norges forhandler på Fosen, overleverer i morgen 18 Segway ståhjulinger til Ørland kultursenter.

- Dette er en skikkelig gladsak. Ørland kultursenter skal blant annet låne dem ut til besøkende. Om turister ønsker guidet tur eller å kjøre alene, så er muligheten der, sier daglig leder Arne F. Pettersen i Fosen tools.

- Ypperlig fremkomstmiddel

Segway er en ståhjuling. Et batteridrevet kjøretøy på to hjul, som er selvbalanserende. Toppfarten er på 20 kilometer i timen.

- Med Ørlands unike landskap og geografi, korte avstander og mange attraksjoner, er Segway en ypperlig måte å komme seg rundt på, mener Pettersen.

Han ser for seg guidet turer med for eksempel fugletitting, flyspotting, shopping eller historisk «vandring».

- Lærer det på 20 sekunder

Pettersen opplyser at det ikke er lov å kjøre Segway på fylkes- eller riksveier med høyere fartsgrense enn 60 kilometer i timen.

- Hva synes du om at forbudet ble opphevet?

- Jeg synes det er kjempebra.

- Hvordan er det å holde balansen på en Segway?

- Det tar cirka 20 sekunder før man blir vant. Segwayen finner selv balansen for deg. Du svinger ved at du vender styret. Farten bestemmer du med kroppen. Om du bøyer deg fremover, øker du hastigheten. På samme måte bremser man om man flytter kroppsvekten bakover, sier han.