- Hva opptar deg mest for tida?

– Akkurat nå er jeg i feriehuset vårt i Framverran. Jeg håper på litt oppholdsvær, så det kan la seg gjøre å få malt litt mer her. Det har vært dårlig i noen dager, men kanskje kan det være håp nå i helga.

- Har du andre ferieplaner, utover ferien du allerede er på?

– Ja, men de er riktig nok også litt væravhengige. Vi ønsker oss en tur til Helgeland. Planen er da å kjøre opp til Brønnøysund, og sykle innom Vega og Dønna videre oppover mot Sandnessjøen. Men jeg forlanger finvær, så jeg får sett skikkelig på all den flotte naturen.

- Hva er ditt skjulte talent?

– Etter å ha grublet litt på dette spørsmålet, er jeg kommet frem til at de som kjenner meg nok egentlig vet hvilke talenter jeg har og ikke har. Jeg tror jeg har fått tatt frem talentene mine i forskjellige sammenhenger, så det ligger nok ikke så mye gjemt.

- Hvorfor bor du der du bor?

– I utgangspunktet var det egentlig litt tilfeldigheter. Jeg er fra Steinkjer og mannen min fra Trondheim, men for rundt 30 år siden fikk vi begge jobb i Ørland og Bjugn. Vi hadde tenkt å gi det ett år, men så er vi her ennå. Vi trives godt her. Det er flott natur, og hyggelige folk som det er lett å bli kjent med, og dessuten mange forskjellige aktiviteter som det er mulig å engasjere seg i. Gode kommunikasjonslinjer inn til Trondheim er selvsagt også et pluss.

- Dersom du hadde hatt en tidsmaskin: Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Jeg var veldig ung på 60-tallet, men såpass gammel likevel at jeg fikk med meg at mye skjedde på denne tida. Da tenker jeg jo på ungdomskultur og ungdomsopprør, og utviklinga innen musikken, ikke minst. Å være én av de 500.000 på Woodstock-festivalen, det hadde vært noe.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

– Jeg har aldri drevet aktivt med idrett, men jeg er veldig glad i mosjon. Jeg sykler gjerne en tur, og har mange gode minner fra fjellturer jeg har vært på, noen av dem opp på topper. Skal jeg trekke frem et eksempel, kan jeg nevne en tur opp på Kvigtind i Børgefjell for tre år siden. Det var en morsom topp å bestige.

- Hvis du skulle fått reist en bauta eller et minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Ettersom det er Fosna-Folket jeg snakker med her, velger jeg å se på Brekstad som heimbygda mi i denne sammenhengen. Jeg syns det er viktig å huske å sette pris på dem som gjør en stor innsats i hverdagen. Jeg vil trekke frem min tidligere kollega på landbrukskontoret, han Bernt Jørgen Stranden. Han er en mann som har gjort en stor innsats for lokalsamfunnet. Han er et dugnadsmenneske av rang, alltid positiv, og har vært veldig flink til å vise frem historie innafor landbruket i Ørland og Bjugn. Når han i tillegg er et oppkomme av gode historier, syns jeg absolutt det ville gjort seg med en bauta over ham.

- Dersom du kunne bedt en hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på middag og en dyp samtale, hvem ville du valgt?

– Jeg kunne tenkt meg å møte Camilla Collett. Jeg har lest de fleste bøkene hennes, så samtalen ville delvis handlet om forfatterskapet, men også om det sterke engasjementet hun hadde for kvinnesaken på 1800-tallet.

- Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Humor i hverdagen og ærlighet er veldig viktig. For å leve i lag med meg trengs det i tillegg en god porsjon tålmodighet. Jeg er heldig som fant en som har alle de egenskapene.

- Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det må være når jeg våkner opp om til finvær om morgenen, og har hele dagen foran meg til å ta en fin tur ut i Fosen-naturen. Om vinteren blir det på ski, i sommerhalvåret til fots eller på sykkel. Kan jeg i tillegg avslutte med en båttur med fiskestang utpå kvelden, enten på fjorden eller på fjellvatnet ved hytta vår i Verran, da er det den perfekte dagen på Fosen.

- Hvis det blir en naturiststrand på Fosen, hvor bør den ligge?

– Jeg har nok ingen sterke preferanser når det gjelder dette. Men vi har nå sjø og hav rundt oss til alle kanter her på Fosen, så det må gå an å finne en fin plass til naturistene, så de også kan nyte sola og bade.