- Tilskuddet gjorde at vi kunne ta oss råd til å gjennomføre slike bassenggrupper, og vi synes det er en god prioritering av barnas tid i barnehagen å bruke noe av tiden til dette, sier styrer i Skogly friluftsbarnehage, Dagrun Fissum Solli.

Tilskuddet

Det er Fylkesmannen i Sør-Trøndelag som gir tilskudd til svømming i barnehager. Tilskuddet skal bidra til å gjennomføre tiltak for barn i alderen 4-6 år.

Tilskuddet gis etter en fast sats per barn, og fastsettes av Utdanningsdirektoratet. For 2017 er tilskuddet 1750 per barn det blir gitt svømmeopplæring til.

Førskolebarna

- Vi har prioritert å ta med førskolebarna til bassenget. Vi tenker at det er bedre at vi tar med de samme barna jevnlig i stedet for at det blir bare noen få turer på det enkelte barn. Da rekker barna å bli tryggere og de får større utbytte av opplegget, sier Fissum Solli.

For 2017 er posten med midler som deles ut til dette i Sør-Trøndelag på 1.783.250 kroner. Det maksimale beløpet en barnehage kan få er 17.500 kroner. Skogly friluftsbarnehage fikk i år 10.105 kroner.

Leie og transport

- Tilskuddet brukes til å betale leie av bassenget og til transportutgifter. Vi gjennomfører 10 bassengrupper på våresemesteret og regner med å fortsette til høsten med 12 bassenggrupper. Opplegget er svært godt mottatt hos barna og foreldrene, samt personalet i barnehagen. Barna ser fram til å dra, og de viser stor glede når vi er i bassenget, sier styreren.

Det er Terapibadet som Rissa sanitetsforening eier, som brukes til dette.

Bli trygge i vannet

Opplegget er at ungene leker litt, blant annet sangleker som krever at ungene hopper, danser, snurrer, flyter og så videre.

- De av ungene som ønsker det kan også få prøve å dukke etter noe som ligger på bunnen. De voksne forsøker også å lære barna å flyte på ryggen, forteller Fissum Solli.  Hovedmålet er at ungene skal bli trygge i vannet, og at det hele er lystbetont.