- En fantastisk plass, og et anlegg som er svært godt egnet til ulike typer drift, sier Tidemann til Fosna-Folket.

Han var imponert over både anlegget og responsen han møtte i kommunen.

- Finest i Norge

- For fysisk rehabilitering må dette være det flotteste anlegget i Norge. Vi vil svært gjerne samarbeide med kommunen der opp om drift. Jeg opplever dem som framoverlente og samarbeidsvillige, sier Tidemann. Og det er nettopp ulike former for rehabilitering Unicare tenker at anlegget på Hysnes kan brukes til. Unicare eier allerede flere rehabiliteringsanlegg og byggene på Hysnes er laget for denne typen behandling.

- Hvis vi lykkes i anbudskonkurransen kan det bli drift i slutten av 2017, mener Tom Tidemann.

Arbeidsplasser

- Hvor mange arbeidsplasser kan det bli snakk om, og hvilke typer arbeid?

- Hvis alt går etter planen vil jeg tro vi snakker om rundt 40 arbeidsplasser for helsefaglig personell i ulik grad. Vi vil bruke en god del ressurser på dette nå framover, vi er allerede i gang. Hadde vi ikke hatt tro på det, ville vi ikke gjort det, sier Tidemann.

Optimistiske

Prosjektleder Vidar Johansen forteller at det ble opprettet dialog med Unicare for en god stund siden.

- Dialogen har vært god og det var nå på tide at vi fikk møtes i Rissa og vist frem Helsefortet og Hysnesområdet for øvrig.

Ove Vollan (H) og Vidar Johansen.

- Det er moro å kunne fortelle at Unicare ønsker å satse på helsefortet, sier ordfører Ove Vollan (H).

Han er veldig fornøyd med at det er nettopp Unicare som har lyst til å satse i Hasselvika.

Han sier videre at Unicare oppfattes som en seriøs og solid aktør, og at dette inntrykket ble forsterket i møtet.

- Vi har nok økt sjansene for å lykkes betydelig gjennom dette, sier Vollan.

- Vi fikk også bekreftet at bygningsmassen er av høy kvalitet og at området er unikt. Selv om vi viste dette fra før er det godt å vite at vi med rette kan fortsette å være stolte av byggene og området.

I møte på Hysnes ble muligheter for aktivitet på Hysnes belyst og diskutert.

Konkrete planer

- Uten at vi kan gå inn på detaljene knyttet til dette, så arbeides det nå med konkrete planer, sier Johansen, som synes det er flott at sjefen selv, Tom Tidemann, tok turen oppover fra Oslo for å se på helsefortet og at de ser en mulighet til å etablere seg i Rissa.

Begge har nå stor tro på at dette skal føre fram til ny drift på Hysnes.

Hysnes helsefort ble lagt ned i juni 2016.

- Gleder meg til åpning

Også Per Kristian Skjærvik (Ap) har stor tro på prosjektet.

- Jeg hentet Tore Tidemann på ferjeleiet og vi fant tonen med en gang. Han virker som en åpen, omgjengelig og interessert mann som ønsker å få til aktivitet. Han var svært positivt til våre planer, sier Skjærvik, som betegner seg selv om hysnesentusiast.

Hysnes helsefort ble stengt i juni 2016.

- Det vi fikk til på Hysnes med helsefortet var unikt og bra for Norge. Området er unikt, og nå gleder jeg meg til nyåpning, sier Skjærvik som påpeker at det har vært jobbet tverrpolitisk og administrativt godt helt siden helsefortet ble lagt ned i juni i fjor, for å få til ny drift.

Privat helseforetak

- Hva tenker du om at det blir et privat foretak som skal drifte?

- Det viktigste er å få til aktivitet som er til det beste for brukerne. Offentlig eller privat, det unike med sosialdemokratiet er at vi tar ut det beste fra begge leirene, sier Per Kristian Skjærvik.

Unicare er et av Norges største private helseforetak, og i tillegg til å drive med ulike helse- og bedriftstjenester eier og drifter de i dag flere rehabiliteringssenter på østlandet.