Bildet av katten Odin (1) fra Lysøysundet i Bjugn gikk til topps i Facebook-konkurransen til «Dyrenes butikk». Dette etter en tett kamp mot valpen Bailey. Da konkurransen var over torsdag klokka 12 hadde bildet til Odin generert 2082 liker på bildet som matmor Monica Hansen Aslaksen hadde sendt inn. Konkurrenten Bailey fikk 2052 liker. Dermed ble Odin «årets katt».

I premie får Hansen Aslaksen ett års gratis forbruk med kattefôr. Premien skal gå til den frivillige organisasjonen «Katter i hjertet» som hjelper hjemløse katter i Bjugn og på Ørlandet.– Folk var veldig engasjertMatmor er godt fornøyd med at «Balle» gikk til topps. Hun beskriver konkurransen som en thriller.– Det er veldig artig. I går kveld tok det helt av på Facebook. Folk var veldig engasjert. Det var nok mange trøtte tryner i dag, både i barnehager og på skoler, ler Monica.– Facebook var veldig effektivt da jeg fikk tagget navn, for da våknet folket, legger hun til.– DrittslengingI kampens hete var det en del uhyggelige ordvekslinger mellom konkurrentene.– Jeg så at det ble litt drittslenging. Det kunne man vært foruten.  Det er viktig med god sportsånd, sier Monica.– Nå blir det dødt

For å samle over 2000 likerklikk har Monica vært svært ivrig på Facebook.

«Del dette som ild i tørt gress og få venner og bekjente til å stemme og dele», er noe av det matmor har lagt ut på sin Facebook-side.Hun har til og med skrevet på engelsk for å nå fram til flest mulig, og hun innrømmer at hun har vært litt masete.– Får Facebook-vennene dine fred nå?

– Jeg plagde jo vettet av folk, men nå blir det dødt. Egentlig er jeg ganske stille på Facebook.

Les også: – «Balle» er bare sånn