Høyre fylkesordførerkandidat Torhild Aarbergsbotten må se fram til fire nye år som opposisjonspolitiker i fylkestinget i Sør-Trøndelag, men sier hun er ydmyk for den massive støtten ørlendingene har gitt i valget.

Øverst i saken ser du en video der Høyre-politikeren kaster et skråblikk på valgkampen.

Høyre fikk en oppslutning på 44,4 prosent i Ørland i fylkestingsvalget, mens Arbeiderpartiet endte med 25,0 prosent. I Brekstad valgkrets stemte 51,5 prosent på Høyre i fylkestingsvalget, mens Ap måtte nøye seg med 22,4 prosent.

- Det varmer hjertet mitt aller mest å ha den solide støtten fra heimbygda, sier Aarbergsbotten.

- Er du motivert for fire nye år som opposisjonspolitiker i fylket?

- Absolutt. Skal man vinne et valg krever det hardt arbeid over tid, og være tydelig på at man står for egen politikk. Samferdsel ligger mitt hjerte aller nærmest, og jeg vil fortsatt stå på for at distriktene i fylket får det tilbudet de fortjener, sier Aarbergsbotten.

Opptellingen etter fylkestingsvalget viser samlet at Ap fikk en framgang og endte på 40,7 prosent, mens Høyre endte på 19,4 prosent etter en liten tilbakegang fra valget i 2011.

Torhild Aarbergsbotten tapte valget om å bli fylkesordfører men fikk solid støtte fra sambygdingene i Ørland. Foto: Skjalg Ledang