Det tilsvarer om lag 60 meter.

Aftenposten skriver at mastene og ledningene i området hvor hendelsen skjedde, er mellom 20- og 35 meter over bakken. Det avviser oberstløytnant og pressetalsmann for Forsvarets operative hovedkvarter Ivar Moen.

- Dette er feil. Ledningene går over et dalføre. Hvor høye de er i forhold til hvilken høyde pilotene kan fly i, er opp til undersøkelseskommisjonen å finne ut av, påpeker han.

Topplinjene røk i sammenstøtet

Kommunikasjonssjef Irene Meldal i Statnett region sør er heller ikke sikker på hvor høyt over bakken høyspentledninger går i området der sammenstøtet skjedde.

- Høyspentledningene går over et dalsøkk der. Masten på den ene siden er mellom 20- og 25 meter høy, mens den andre masten er litt høyere. Siden ledningene går over en dal, vil avstanden til bakken være noe høyere, opplyser hun.

Meldal forteller at de tre strømførende linjene over dalen er uskadd etter sammenstøtet. To topplinjer, som fungerer som jord- og lynavledere, har imidlertid røket tvers av.

- Vi har folk der nå som undersøker skadeomfanget. Ingen strømkunder skal være rammet av hendelsen, forteller Meldal.

Usikker på høyden

Ledningsmester Dagfinn Hansen i Statnett har hatt folk ute for å kartlegge skadene på linja i dag.

- Det er topplinene, med lyn- og jordavleder, som er kuttet. De har falt ned og tvinnet seg rundt de strømførende linene. Høyspentlinja går over vei og en elvedal der hendelsen skjedde.

- Mastene, som står på sidene av dalen, skal være mellom 20- og 25 meter høy. Går linja høyere over bakken over dalen?

- Det er jeg ikke helt sikker på. Det er ikke sikkert at linjene går høyere over bakken enn mastene, for linjene henger ned, forklarer Hansen.

Uskadd pilot

FOHs pressetalsmann Moen opplyser at F-16-piloten kom uskadd fra hendelsen.

- Vedkommende blir ivaretatt av personell på Ørland hovedflystasjon. Vi har prosedyrer, som vi følger når slikt skjer.

- Er dette en uvanlig hendelse?

- Vi ønsker ikke å havne i en tilsvarende situasjon igjen, og vi vil derfor undersøke omstendighetene rundt det som har skjedd, svarer Moen.