I det stille og utenfor den vanlige bokhandelen har krimforfatter og pensjonert etterretningsoffiser Rune Angell-Jacobsen (66) fra Bjugn, oppnådd oppsiktsvekkende salgstall med bøkene om sin norske krimhelt, Abel Eik. Dette skriver NTB info i en pressemdling.

De seks bøkene er totalt kommet i opplag på hele 80 00 bøker. Det er imidlertid i det nye ebokmarkedet at Angell-Jacobsen virkelig har posisjonert som en av de ledende norske forfatterskapene.  Nå er den siste boken hans, «Blodpenger», plukket ut til å være en av hovedbøkene inn i den viktige julemåneden i Apples iBookstore og samtidig kåret til «Best Crime of the Year 2013»

- For meg som forfatter er dette veldig inspirerende, at jeg oppnår slike salgstall i ebokmarkedet viser også at det er fullt mulig å nå mange lesere utenfor den tradisjonelle bokhandelen. Jeg er derfor veldig spent på hvordan dette kommer til å slå ut, det at Apple fronter boken såpass som de gjør, sier det nye norske krimhåpet i en kommentar.

- Rune Angell-Jacobsen er et fenomen som ebokforfatter. Forlaget hans var tidlig ute og digitaliserte hele forfattarskapet. Dette gjorde at mange av de nordmennene som går rundt med smarttelefoner og nettbrett virkelig har fått øynene opp for Angell Jacobsen, sier daglig leder i EbokNorden, Sjur Mossige.