I en rapport fra Ørland lufthavn til Ørland kommune kommer det frem at lufthavnen har hatt et økt forbruk på 245.000 kroner det første halvåret. Grunnen til økningene av kostnadene skal, ifølge lufthavnssjef Johan Uthus, være Air Norways endringer i rutetilbudet fra lufthavnen. Endringene trådte i kraft 1. april i år. Uthus skriver at endringene har ført til nye arbeidstider for de ansatte.

- Ved oppsetting av nye arbeidstider på grunn av nye rutetider ble det raskt konstatert at turnus måtte endres totalt og at det var nødvendig med flere ansatte og utvidet kompetanse for å kunne betjene lufthavna slik Luftfartsloven m/forskrifter krever.

Flyplassen har måtte øke stillingsstørrelser, samlet er det snakk om en 25 prosent stilling. I tillegg har en ansatt blitt udannet til sikkerhetskontrollør.

- Jeg har også kommentarer til hvordan disse endringene ble innført, vesentlig på grunn av at Air Norway ved årsskiftet annonserte endringene uten at under tegnede noen gang ble spurt om hvilke konsekvenser dette ville ha for drift av lufthavna.

Uthus ber kommunen, som er hovedaksjonær i Air Norway, om å ta større ansvar ved nye endringer.