Denne påska inviterer Fosna-Folket åtte relativt kjente fosninger til å delta i en relativt uhøytidelig påske-quiz. De åtte deltagerne møtes først i kvartfinaler, der vinnerne av hver duell går videre til semifinaler. Til sist møtes de to beste i en finale, der vinneren får en ikke helt ubetydelig påske-premie; ett års plussabonnement på Fosna-Folket.

Kommune og kategori

I hver quiz-duell får duellantene åtte spørsmål fra åtte forskjellige kategorier; Fosen, lett blanding, sport, kjendiser, merkelige spørsmål, påske, Donald og musikk.

Deltagerne er hentet fra små og store krinker og kroker av Fosen, slik at det også utspiller seg en aldri så liten intern geografisk kamp. Er bygd eller by best på quiz? Er idrettsutøvere smartere enn moromenn?

Kvartfinale 4

I fjerde og siste kvartfinale kjemper Fosens minste kommune, Osen kommune, representert ved DDE-gitarist Arnt Egil Rånes, mot Fosens største kommune, Indre Fosen kommune og Too Far Gone-vokalist, Børge Rømma, om den siste semifinaleplassen.

1: Fosen

- Hvem var Fosna-Folkets første redaktør?

Børge: – Det må være han Skjalg Ledang. Da er det nok ikke han. Det ante jeg ikke.Arnt Egil: – Det navnet mener jeg å ha hørt, ja. Men jeg har ikke peiling. Ikke Ledang i hvert fall.

2: Lett blanding

- Hvilket land gikk Nazi-Tyskland til angrep på den 22. juni 1941?

Børge: – Var det Sverige da?Arnt Egil: – (tenker lenge) Jaaaa, det kan jo være, nei, det var tidligere. Frankrike? Jeg tipper det, Frankrike.

3: Sport

- Hvor ligger Fosens eneste golfbane?

Børge: – Golfbane på Fosen? Det må være på Ørlandet, vel. Austrått? Ja, det bør jeg få rett på.Arnt Egil: – Det må være...er det en på Austrått? Jeg har ikke prøvd den, men jeg var litt interessert i golf på den tiden det ble etablert bane i Namsos. Tok teoritimer og spilte en testrunde, men det ble ikke noe mer ut av det.

4: Kjendiser

- Hvor mange barn har USAs president Donald Trump?

Børge: – Hvor mange unger han har? Har ikke peiling. Har han unger i det hele tatt? Melanie Trump? Sier én da.Arnt Egil: – Han har jo ganske mange. Han har sikkert…vet ikke jeg, (prater i bakgrunnen). Skal vi tippe fem da.

Pauseprat

Børge: – Jeg er på vei ut på tur ut i det flotte påskeværet nå. Skal dra pulk!Arnt Egil: – Jeg og Børge kjenner hverandre godt. Påskequiz er ikke akkurat min sterkeste side, så her har jeg ingen forventninger. Men det blir artig. Det viktigste er å delta.

5: Merkelige spørsmål

- Hvilket nummer i sin navnerekke var den franske «Solkongen»?

Børge: – For noen spørsmål da! Nummer fem, jeg aner ikke. Arnt Egil: – Solkongen. Han var nummer 16.

6: Påske

- Hvilket dyr legger egg i påsken?

Børge: – Ingen. Å herregud - for et lurespørsmål (etter å ha fått vite svaret).Arnt Egil: – Påskeharen. Det er i hvet fall han som legger egg her oppi.

7: Donald

- Hva heter hunden til Mikke Mus?

Børge: – Hva hunden til Mikke Mus heter. Den heter Pluto. Det vet jeg!Arnt Egil: – Pluto!

8: Musikk

- Hvem er frontfigur i Fosen-bandet «UFO»?

Børge: – Det er Bjørnar Harøy! Enn om det kunne vært musikk alle spørsmålene i stedet.Arnt Egil: – Bjørnar Harøy!

Resultat: Børge: 3 Arnt Egil: 5

Dermed blir det mer rai rai med Arnt Egil Rånes og DDE, i semifinalen, mens Børge Rømma får slå ihjel tiden med traktorprat i påska.

Er du smartere enn Norges to smarteste rockeband? Svarene finner du nederst i saken.

Sluttspill

27/3 Kvartfinale 1: Idar Vollvik v Knut Sundet 3 v 4 (etter tie break)

28/3 Kvartfinale 2: Torhild Saltvik Aarbergsbotten v Øystein Braseth 5-4 (etter tie break)

29/3 Kvartfinale 3: Gøran Sørloth v Odd Ivar Berg 4-6

30/3 Kvartfinale 4: Børge Rømma v Arnt Egil Rånes v 3-5

31/3 Semifinale 1: Knut Sundet v Arnt Egil Rånes

1/4 Semifinale 2: Torhild Saltvik Aarbergsbotten v Odd Ivar Berg

2/4 Finale: Vinner semifinale 1 v Vinner semifinale 2

---

Riktige svar: 1=Ada Schwabe Einarsen. 2=Sovjetunionen. 3=Austrått, Ørland kommune. 4=Fem barn. 5=14. (Ludvig XIV) 6=Påskeharen. 7=Pluto. 8=Bjørnar Harøy.