Det varme og tørre været på Fosen gir stor fare for skogbrann. Meteorologisk institutt advarer nå folk mot bruk av åpen ild.

Grilling

- Skogbrannfaren er økende med det nåværende været. Prognosene tilsier også at det ikke kommer mye nedbør i Trøndelag de neste par dagene. Derfor anmoder vi nå folk til å være forsiktige med bruk av ild. Det gjelder for eksempel grilling, samt bruk av sigaretter og annen åpen ild, sier vakthavende meteorolog Marit Helene Jensen til fosna-folket.no

Det meldes de neste dagene spredte regnbyger i Midt-Norge. Meteorologen påpeker at disse neppe er nok til å begrense brannfaren.

- Eventuelle regnbyger treffer ganske vilkårlig. Brannfaren er derfor lokalt stor de neste par dagene, konstaterer meteorolog Marit Helene Jensen.

Meteorolgisk institutt opplyser at den tørre og varme sommeren generelt har gitt større brannfare enn normalt. Derfor har man flere steder gått ut med lokale brannvarsel gjennom sommeren.

Lyngbrann

Mandag kveld rykket brannvesenet ut til lyngbrann ved Bjugn bilopphuggeri. Noen hadde tent bål i terrenget, noe som er ulovlig i henhold til det generelle forbudet mot åpen ild i skog og mark fra 15. april til 15. september. Brannsjef Johan Uthus frarådet på det sterkeste folk å tenne bål i naturen om dagen.

- Brannen i Bjugn kunne fort ha blitt alvorlig om den hadde fått utvikle seg alene, påpekte Johan Uthus, i forbindelse med lyngbrannen.