En mann fra Trondheim er i Fosen tingrett idømt bot på 8.000 kroner for ulovlig garnfiske i Åfjord. Hvis boten ikke kan inndrives, må han sone 15 dager i fengsel. Mannen må også betale sakskostnader på 4.000 kroner. Vedkommende har også fått inndratt et fiskegarn.

Mannen ble dømt for ikke å ha senket et garn med maskevidde 64 millimeter. I det aktuelle tidsrommet var kravet nedsenking minst tre meter under havoverflaten.

Mannen ble observert av Statens Naturoppsyn, en kveld i juni 2011. Ifølge oppsynet lastet mannen noe fra en fritidsbåt over til en gummibåt. Deretter kjørte han gummibåten 1,6 kilometer, før han gikk helt inn til land. Deretter bakket han ut, mens han slapp noe i sjøen. Etter at båten forlot stedet, fant oppsynet et garn der. Det var plassert fra berget og 30 meter ut i sjøen. På enden var det festet en blåse som var lite synlig, samt et lodd. Garnet var helt rent, og ble funnet høyt i sjøen. Oppsynet la seg deretter etter båten, og konfronterte føreren med observasjonene.

Mannen har benektet at han satte garnet, og mener det allerede stod i sjøen. Han forklarte i retten at han så oppsynsbåten komme, mens han var i fritidsbåten. Mannen hevdet at han kjørte til garnet for å vise det til oppsynet. Deretter løftet han det visstnok opp av sjøen på langt hold, for å vise det fram. Så dro han ifølge egen forklaring tilbake mot hytta, uten å ta kontakt med oppsynsbetjenten.

Retten mener domfeltes forklaring er lite troverdig. Den mener det ville vært mer naturlig å ta kontakt med oppsynet med en gang, i stedet for å kjøre 1,6 kilometer uten å vite om oppsynet slo følge. Oppsynsbåten la seg dessuten på en annen kurs. Siden avstanden var lang, som også domfelte påpekte, mente retten at han burde sikret seg at oppsynet så garnet. Til sist burde han sagt fra om sitt påståtte formål da han ble stoppet, noe han heller ikke gjorde. Retten påpeker også at garnet var rent.

Domfelte la ned påstand om frifinnelse.