Fiskeridirektoratet går mot ei ny ordning for utvidelse av oppdrettskonsesjoner som departementet har foreslått.

- Det kan føre til mer byråkrati, heter det blant annet i en uttalelse fra Fiskeridirektoratet.

Fem prosent

Den foreslåtte ordninga går ut på at konsesjonærer får ei økning på fem prosent tillatt biomasse i oppdrett. Tidligere i år sendte Nærings- og fiskeridepartementet forslaget ut på høring. Høringsfristen gikk ut 1. oktober. Den tillatte biomassen i oppdrett skal kunne økes med fem prosent per tillatelse. Forutsetninga som legges inn er at konsesjonæren overholder krav om at ei lusegrense på 0,1 prosent voksne hunlus blir fulgt innenfor maksimalt to behandlinger med medikamenter på alle lokaliteter knyttet til tillatelsen.

Komplisert

Direktoratet mener at forslaget vil medføre mer unødig byråkrati ved at ordninga vil gjøre ting mer kompliserte for næringa.

— Vi ser utfordringer knyttet til ei ny ordning, samtidig som vi fremdeles ikke har sett effektene av de siste kapasitetsøkningene seier fiskeridirektør Liv Holmefjord i ei uttalelse fra Fiskeridirektoratet. Hun sier Fiskeridirektoratet tilrår Nærings- og fiskeridepartementet å vente til etter at stortingsmeldinga om vekst i havbruksnæringa blir lagt fram neste vår, før en eventuelt får nok ei økning i tillatt biomasse.