Den nye banksjefen sitter ennå i stillinga si i Bjerkan Stav Advokatfirma AS i Trondheim.

Den opprinnelige nordmøringen er født i 1974 og har en solid bakgrunn å vise til. Den juridiske utdanninga si begynte hun på i Bergen og fullførte i Tromsø. I tillegg kan hun skilte med en bachelor fra Trondheim Økonomiske Høyskole og en MBA.

Lokalbank

Tunes arbeidet i MelhusBanken før hun begynte i sin nåværende jobb, og dermed har hun god kjennskap til det å drive lokal sparebank. Hos advokatfirmaet arbeider hun blant annet innen forretningsjus.

– Jeg jobber ganske bredt, forteller hun.

Det som trakk henne til Fosen, foruten at det er landlig, var det hun hadde hørt om folket.

– Det er et helt annet samhold på landet, sier Tunes.

Hun vil heller ikke stikke under stol at det er spennende tider på halvøya for tida. Sett utenfra er det flybasen og Ørland som har fått mest oppmerksomhet, men det skjer også mye i nedslagsfeltet til Åfjord Sparebank.

Utvikling

Utbygginga i samband med vindmølleparkene er det som er best kjent i dette området. Kommunen Åfjord har to store entreprenørbedrifter som hevder seg godt, men Tunes bemerker at det også er annen spennende virksomhet i ferd med å utvikle seg. En ev næringene er ganske spesiell for Åfjord, og det er blåskjellnæringa. Utviklinga av folketallet er stabil og næringslivet utvikler seg stadig.

– Her bor det folk som har lyst til å få til noe. Når jeg først skal røre på meg og flytte, er det artig at det skjer noe, sier juristen.

Naturen

Som surnadaling har Tunes vært vant til å ha elva, sjøen og Trollheimen tilgjengelig. Det er et fint område, og hun har lært seg å sette pris på å bruke naturen. Mulighetene finnes også i Trondheim, men det er en vesentlig forskjell.

– Det er mye mer tiltak å komme seg ut og mye mer kø, sier den vordende fosningen.

Utviklingsmulighetene til banken vil hun ikke uttale seg i detalj om.

– Identifisering av utviklingsmulighetene til banken gjøres i tett samarbeid med styret i banken, og at både jeg, de ansatte, og styret er opptatt av samspillet med lokalsamfunnet. Det gjelder både kommune, næringsliv og innbyggerne. Jeg ser ikke for meg at det blir radikale endringer med meg som banksjef, men jeg kommer til å legge vekt på å bygge videre på den plattformen som dagens banksjef, Jostein Stjern, og de ansatte har lagt tidligere, understreker hun.

Stjern har vært banksjef i ti år.

– De som jobber i banken kjenner både bygda og innbyggerne, sier Tunes.

Hun mener en lokal sparebank som Åfjord har konkurransefortrinn i forhold til storbankene.

– Der er det ikke like lett å få kontakt med rådgiveren sin som i småbankene, sier Tunes.