Kortreiste produkter er i tiden og representerer fremtiden.

Det handler om arbeidsplasser lokalt, og det handler om mindre utslipp i forbindelse med transport over store avstander. Nærhet mellom produsent og forbruker vil øke kvaliteten. Matkundene er i ferd med å dreie fra ensidig fokus på pris til mye større fokus på kvalitet. Lokalt landbruk vil i stadig større grad rette sin produksjon inn mot det forbrukerne i nærområdet krever.

Bjugn Høyre har en visjon for landbruket i kommunen vår. Det er mye godt å bygge på, samtidig ønsker vi å legge til rette for entreprenørskap i landbruket slik at kortreist mat blir et godt tilbud til stadig flere forbrukere.

Økologisk produksjon er i tiden og representerer fremtiden. Etterspørselen øker stadig i markedet. Konvensjonelt landbruk har forbedret sine rutiner og utslippene er i dag er betydelig mindre enn for bare noen tiår siden. Utviklingen går i retning stadig mer giftfri matproduksjon.

Bjugn Høyre vil her arbeide for å gjøre økologisk produksjon administrativt lettere for bøndene. Vi må vi få bedre rammevilkår for denne produksjonen slik at bøndene finner det økonomisk attraktivt. Gjennom våre kanaler vil vi presse på for å få en redusering av byråkratiet slik at flere bønder vil se seg i stand til å produsere øko-mat slik at dette markedet kan omsette en økende mengde norskproduserte varer.

Anne Bjørnerud

3. kandidat Bjugn Høyre

Jan Vollan

2. kandidat Bjugn Høyre