– Hva opptar deg mest for tida?

– I det siste har det vært revy. Nå handler det om å komme seg på nett igjen med familie og slikt. Det har vært en hektisk periode, men det er artig.

– Når gjorde du sist noe for første gang?

– Tja, si det. Av og til virker det som om en aldri har gjort noe for første gang. Enten skyldes det hukommelsen, ellers så har en ikke gjort noe nytt.

– Hva er ditt skjulte talent?

– De ligger åpent alle sammen og er vist fram. Jeg har til og med danset ballett.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Det er fordi det er praktisk å bo på Ørlandet og jeg trives godt. Her har jeg bodd størsteparten av mitt liv.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Da hadde vært interessant å se hvordan dinosaurene egentlig så ut. Ellers hadde det vært artig å reise tilbake til før 1066 og snakket med Harald Hardråde, den siste norske vikingkongen.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det måtte være da jeg var med i Holmenkollstafetten i 1994. Da sprang jeg den lengste etappen. Det vakte liten oppsikt på sportsidene, men jeg var ganske stolt sjøl.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Jeg har tenkt litt på det. På en måte hadde det vært fint å få reist en bauta over hverdagsheltene. De som gjør en innsats som kommer andre til gode. Dem hadde det vært greit å sette opp en velfortjent en bauta over.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Da kunne det vært interessant å møte Winston Spencer Churchill. Han var og en mat- og drikkeglad person. Bistand til å lage maten måtte jeg hatt i alle fall, men jeg skulle klart å traktere ham med en god whisky.

– Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Det må være at livsledsageren er snill. Det er den viktigste egenskapen til en hver person. Jeg er så heldig at jeg har en snill livsledsager.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det kan være så mye, men jeg ser for meg en godværsdag på båttur sammen med familie, barn og barnebarn. Sola skinner over Fosen, vi ser hvor vakkert, fredfullt og ikke minst hvor trygt det er.

Privat er Odd Petter Rønning langt mer jovial enn flere av sine scenepersonligheter. Foto: Snorre Berg