Det er Venstre som sikrer regjeringen stortingsflertall for tvangssammenslåing av Ørland og Bjugn. André Skjelstad har tidligere vært tydelig på at Venstre ikke vil støtte et eventuelt forslag om å vedta én Fosen-kommune den 8. juni.

- Så det er ingen mulighet for at regjeringen foreslår å vedta én Fosen-kommune og at Venstre støtter dette den 8. juni?

- Jeg har sagt det før hva vi går for. Vi går for tre sammenslåinger, mens én kommune blir stående utenom, sier Skjelstad.

Han sikter da til sammenslåing av Ørland og Bjugn, Åfjord og Roan, Rissa og Leksvik mens Osen forblir en egen kommune.

Les mer:

- Delte meninger

Fosna-Folket tok tirsdag kontakt med Skjelstad for å få hans reaksjon på den rykende ferske opinionsmålingen om én Fosen-kommune. I målingen sier 42 prosent av de spurte fosningene at de er imot at Stortinget vedtar én Fosen-kommune den 8. juni. 38 prosent sier de er for et slikt vedtak, mens 20 prosent svarer at de ikke har gjort seg opp noen mening.

- Det er delte meninger. Jeg sier det vi har sagt før: Det er tydelig at én kommune på Fosen trenger litt modning. Så er det gledelig at såpass mange ønsker en helhetlig Fosen-kommune. Fosen trenger mer tid, for å si det sånn, svarer Skjelstad.

Håper på mer tid

Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) svarer slik når Fosna-Folket ringer for å høre hennes reaksjon:

- Jeg skulle tro at ingen mening-andelen var mye større. I motsetning til andre kommunesammenslåingsprosesser, har vi ikke gått ut med like mye info om én Fosen-kommune, påpeker hun.

Stjern sier videre at hun synes det er interessant at resultatet i målingen er såpass «tett».

- Jeg håper fortsatt at Stortinget gir oss mer tid til å jobbe med én Fosen-kommune, påpeker hun.

Stjern understreker nok en gang at hun er imot tvangssammenslåing.

- Ikke helt død

Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) sier han ikke vil betegne resultatet i målingen som «overraskende».

- Dette verken bekrefter eller avkrefter noe som helst. Men det viser kanskje at spørsmål om kommunesammenslåing innehar stor usikkerhet, sier han.

Myrvold påpeker at det ikke har vært noen ordentlige diskusjoner om hvor forskjellige tjenester i en felles Fosen-kommune skulle blitt plassert. Han tror slike debatter ville ha påvirket folks syn på saken.

- Det ville nok påvirket i en eller annen retning. Men resultatet i undersøkelsen viser uansett at tanken om en fremtidig Fosen-kommune ikke er helt død. Det er ikke en håpløs tanke, men det er ikke det rette nå, sier ordføreren.