Det gjøres klart til storinnrykk ved Fosen videregående skole i disse dager. Torsdag denne uka er skolen vertskap for yrkesfagmesterskap i salg og service for Sør-Trøndelag fylke.

Skal motivere

Hensikten med konkurransen, som i tillegg til salgsfaget tar for seg en rekke yrkesfag på videregående skole, er å øke interessen for yrkesfagene og motivere elevene. Hundrevis av elever og lærere er ventet til konkurransen som avholdes i Bjugn.

Blant deltakerne fra Fosen videregående skole er Kinga Natalia Slomska (17) fra Uthaug og Jonas Mælan Flenstad (17) fra Råkvåg som går i 2. klasse ved salg og service.Ambisiøse fosninger

- Målet er å vinne, sa Kinga i en tidligere omtale av konkurransen.Oppgaven er å utarbeide en markedsføringsplan for en fiktiv mat- eller sportsbutikk. Kampanjen må ha dreie seg om vintersesongen, i tillegg til at de skal sette opp en markedsbod med særlig fokus på mersalg.

Tidligere i vinter har 2. klassen hatt en intern konkurranse for å velge ut det beste salgskonseptet. SportsbutikkValget falt på en markedsføringskampanje for en sportsbutikk, hvor Jonas Mælan Flenstad (17) fra Råkvåg skal presentere kampanjen foran resten av deltakerne torsdag.

Et dommerpanel bestående av representanter fra næringslivet skal avgjøre hvilken skole som går helt til topps.

Vinnerne går videre til norgesmesterskapet i yrkesfag i april i år. For noen yrkesfag kan veien videre derfra går til den internasjonale konkurransen i World Skills.