Olden bor innerst Tyrs vei, og vil bli nærmeste nabo til den nye barneskolen i Brekstad. Det ser den tidligere rektoren ved Utvik og Hårberg skole som en stor ulempe for hans eiendom.

Eksosutslipp og støy

"Trafikkstøy, trafikkfare og forurensing fra eksosutslipp blir en del av hverdagen. Støy fra et par hundre skolebarn må vel også påregnes, selv om det er noe jeg har blitt vant med i yrkeslivet som rektor på Hårberg," skriver Olden i et brev til kommunen.

Faktorene som er nevnt ovenfor mener Olden at vil ha "betydelig verdiforringelse av bomiljøet og dermed verdien av eiendommen, både for meg og de som en gang skal overta huset etter meg."

Ny skole i 2018?

Den nye barneskolen i Brekstad skal erstatte den støyutsatte Hårberg skole som ligger ved kampflybasen. I fjor ble det vedtatt at skolen skal ligge på Tommelise-tomta. Kommunen har satt av i underkant av ett år i byggetid. Målet er at Hårberg skole skal stenge dørene rett før nytt år, og at elevene flytter inn på ny skole første skoledag i 2018.

Vil ha støyisolering

Huset var nybygd i 1970. Da han kjøpte tomten to år tidligere var det lovnaden om et rolig boligområde som avgjorde kjøpet.

Med anleggstrafikk under byggeprosessen, planlagt bussholdeplass utenfor trappen og generell trafikkøkning ønsker Olden tilbud fra kommunen. Olden ønsker at kommunen skal se på støyisolering av huset, støyskjerming utenfor huset, fremkommelighet til bolig og forbud mot tomgangskjøring.

"Etter at jeg mottok brevet fra kommunen har jeg vurdert om jeg skal finne meg et annet sted å bo. Jeg er imidlertid kommet til at jeg vil fortsette å bo i heimen min."

Det har ikke lyktes Fosna-Folket å få en kommentar fra Ørland kommune.