Søndag kveld var åfjordsjenta gjestevokalist på scenen i Nidarosdomen sammen med den verdenskjente Jon Lord, musikere fra metallbandet Opeth og the Lord Chamber Orchestra, som for øvrig ble satt sammen for anledningen siden både Trondheimssolistene og Trondheim Symfoniorkester var bortreist på turné. Mange kjenner kanskje også til Karinas far, Fred Hanssen, som har gjort seg bemerket i internasjonal dragracing.

Lord ble så imponert over Karina, at han bestemte seg for å komme tilbake igjen til Trøndelag i juni, for å spille inn musikkvideo sammen med henne. Låten de to skal spille inn heter «Inconsolable», en trist og tankevekkende ballade som handler om sorg og tap, og vil bli en hyllest til nylig avdøde Ronnie James Dio, den store, lille mannen fra blant annet Black Sabbath og DIO.

Karina drømmer om nagler og diamanter, og er ikke den typiske stereotypen. Hun har alltid hatt et talent og interesse for å synge, og selv om hun overrasket alle da hun sluttet å synge som 13-åring, hadde hun ikke gitt opp drømmen.

20-åringen er opptatt av å være et sunt forbilde for unge jenter, og sier at hun ikke har særlig mye til overs for den overfladiske pop-verdenen. Karina er ærlig og ekte, og synger fordi hun elsker det.

Hennes første singel "Boyfriend", som handler om et trøblete forhold, har blitt godt mottatt og er sendt til flere radiostasjoner. Singelen ble sluppet for salg i butikkene i går, og til høsten kommer hennes debutalbum "Diamonds and Spikes". Selv er Karina i Oslo i dag for å promotere singelen.

Karina har sin egen Facebook-side der hun oppdaterer fansen jevnlig. Det er nå også mulig å hjelpe Karina ved å stemme på låten hennes som «Lytternes favoritt» på P4, via e-post eller sms. Karina får flere og flere fans fra hele verden og har egen Myspace side der hun også har sin egen blogg.

Foto: jonlord.org