Kartverket anslår at 35 000 skjær og grunner langs norskekysten ikke er kartlagt. Nå kan du bidra i kartleggingsarbeidet ved å registrere dine funn i en ny sjøkart-app.

– Kart er ferskvare og bør byttes ut annethvert år. Kartplottere bør oppdateres så ofte som mulig, sier informasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.

Nå har Redningsselskapet og kartprodusenten Nordeca gått sammen for å gjøre noe med dette.

– Vi har laget en sjøkartapplikasjon, som heter Båtsportkart, der båtfolk selv kan rapportere om grunner og skjær som ikke er kartlagt. Dette er et godt supplement til de tradisjonelle kartene, sier Pedersen.

Applikasjonen er så langt laget for iPad og er gratis å bruke når man har mobildekning.

– Du kan også kjøpe og laste ned de kartområdene du bruker mest. Da er du sikret meget detaljerte og innholdsrike sjøkart, selv uten nett- eller mobildekning, forklarer salgs- og markedssjef Thomas Huke i Nordeca.

– App-en har dessuten en rekke nyttige funksjoner som bidrar til å gjøre båtturen enklere, hyggeligere og ikke minst tryggere. For eksempel vil den innebygde «ankeralarmen» varsle deg dersom båten driver. Skulle uhellet være ute finner du også, med et enkelt trykk, din posisjon og viktige telefonnumre, sier Huke.