Samtidig som daglig leder Herborg Grøntvedt Gifstad nå blir pensjonist så er det slutt på øremerking av de statlige midlene til drift av Ørland frivilligsentral. Det har fått Fremskrittspartiets lokallag i Ørland til å ta et initiativ for å sikre at frivilligsentralen i kommunen også framover skal kunne løse de mange oppgavene Grøntvedt Gifstad har tatt seg av i år etter år.

Slutt på øremerkede midler

- Ørland kommune mottar 365.000 kroner i støtte til drift av frivilligsentralen i år. Fram til nå har støtten til frivilligsentralen kommet i form av øremerkede midler fra staten, men det er det slutt på fra i år, sier kommunestyre- og formannskapsmedlem Bjørnar Dahlberg i Ørland FrP.  Han får støtte fra Alexander Salvesen, leder i FrPs lokallag i Ørland, i synet på saken.

- Vi regner med at også årets støtte går uavkortet til videre drift av frivilligsentralen, sier de to til Fosna-Folket.

Roser Herborgs innsats

Herborg Grøntvedt Gifstad har siden 2007 vært selve navnet i driften av frivilligsentralen, og vært en drivkraft i arbeidet med å utvikle Ørland frivilligsentral. Sentralen har i dag en rekke samarbeidspartnere, og er viktig for en rekke tilbud til innbyggere i alle aldre. Frivilligsentralen har lokaler rett ved hurtigbåtterminalen, og det er stor aktivitet også i lokalene med flere faste tilbud rettet mot ulike grupper.

Ørland FrP avla for en tid tilbake sentralen et besøk, både for å takke av Herborg Grøntvedt Gifstad for hennes virke, men også for å få førstehåndskunnskap om drifta. Den avtroppende daglige lederen fortalte om en rekke lokale aktivitetstilbud der sentralen er viktig som koordinator.

- Hun er navet

- Jeg blir målløs. Hun er navet i frivillighjulet, sier Alexander Salvesen om arbeidet Grøntvedt Gifstad har lagt ned. Salvesen, som jobber ved Ørland Flystasjon, er sjøl innflytter til Ørlandet og har dratt stor nytte av sentralens arbeid for at innflyttere så raskt som mulig skal bli integrert i lokalsamfunnet.

Herborg Grøntvedt Gifstad (t.v.) gir seg som leder ved Ørland frivilligsentral. Innflytter Pål Ellingsen, her med datteren Live Leifseth Ellingsen, er en av mange som setter stor pris på sentralens tilbud til småbarnsforeldre. Foto: Skjalg Ledang

Mens FrP-politikerne spanderer kake og overrekker blomster til Herborg Grøntvedt Gifstad kommer Pål Ellingsen inn døra med datteren Live Leifseth Ellingsen (1). Ellingsen, opprinnelig fra Toten, og familien er innflyttere i Ørland. Han forteller at muligheten for å treffe andre småbarnsforeldre til samvær på frivilligsentralen er et tilbud de setter stor pris på, og som skaper en viktig sosial arena både for barn og foreldre.

Formannskapet

Torsdag skal formannskapet i Ørland møtes, og på møteplanen står blant annet orientering/drøfting av frivilligsentralen.