Miljødirektoratet hadde opprinnelig satt totalkvoten for fangst av laks i Skauga i Rissa til 400 kilo for sesongen 2016. Det syntes ikke Skauga Elveeierforening noe om. Foreninga klaget på vedtaket og fikk medhold.

Gytebestandsmålet er nådd

- Vi synes 400 kilo er for lite all den tid gytefisktellingene i fjor har vist at gytebestandsmålet ble oppnådd i 2015, sier leder for Skauga Elveeierforing, Audun Alseth.

Direktoratet forutsetter i sitt nye vedtak at elveeierforeninga gjør grep for å sikre at gytebestandsmålet blir oppnådd i årene som kommer.

Fisketid i elva fra 15. juni til 15. august, samt døgnkvote per fisker på én laks og sesongkvote på 10 lakser per fisker, er regler som fortsatt gjelder.

Skal følge med

- Det kan hende vi må ta grep i løpet av sesongen. Det kommer an på oppgangen av laks. Vi skal ha midtsesongevaluering, og da kan slike ting som å forby markfiske etter en bestemt dato eller påbud om å sette ut all hunnfisk være aktuelle, sier Alseth.

Han er glad for at direktoratet har opphevet 400-kilosvedtaket.

- Hadde 400-kilosgrensa stått, er jeg redd en del fiskere kanskje ikke ville ha rapportert all fisken de hadde fått, og det ville ikke ha vært bra, sier Alseth.