For ikke lenge siden sendte administrasjonen i Sør-Trøndelag fylkeskommune ut et høringsnotat der det blant annet anbefales å utrede en sammenslåing av Rissa og Åfjord videregående skole. I notatet ble det også vurdert som fornuftig at Leksvik videregående blir tatt med i utredelsen av en eventuell sammenslåing.

Nå har ordførerne på Fosen klart å bli enige om et felles høringssvar som alle stiller seg bak.

Det skjedde etter at kommunene fikk en ukes utsettelse på høringsfristen for å komme med en felles uttalelse på planen gjennom Fosen regionråd.

Peker på usikre befolkningsprognoser

I høringsuttalsen går kommunene inn for å beholde dagens skolestruktur, og finne en enighet om fordelinger av linjer mellom skolene som gjør at skolene i minst mulig grad må konkurrere med hverandre om fremtidens elever.

Videre står det blant annet at opplæringsdirektøren legger opp til vesentlige endringer i tilbuds- og skolestrukturen i Sør-Trøndelag, og at en felles lokalisering av Rissa og Åfjord videregående skoler i praksis betyr en nedlegging av Åfjord videregående skole.

«Sett i lys av den rivende utviklingen innenfor havbruk, ny forfabrikk i Bjugn, vindkraftutbygging på Nord-Fosen, i tillegg til etableringen av Norges nye kampflybase på Ørland og sterke industrimiljøer i Rissa og Leksvik, er det mye som tyder på at befolkningsfremskrivingene på Fosen må revideres flere ganger frem mot 2030.», heter det også i høringsuttalelsen.

Har ikke fordelt tilbud

Både Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) og Bjugn-ordfører Ogne Undertun (Ap) uttrykte imidlertid nylig overfor Fosna-Folket at de innser at man er nødt til å ta noen grep for å møte et synkende elevtall.

Det vises i høringssvaret til at man gjennom bedre arbeidsfordeling mellom de videregående skolene vil kunne etablere tilbud som er mer robuste og som i større grad kan spisses på Vg2.

«Sett i lys av en relativt kort høringsfrist synes det ikke naturlig å konkludere på hvilke tilbud som skal ligge hvor i denne fasen. Dette er noe som fylkesrådmannen i samarbeid med de videregående skolene og kommunene på Fosen, bør lage en innstilling på i løpet av vinteren 2016.», heter det i høringssvaret.

Vil du holde deg oppdatert på Fosen? Følg Fosna-Folket på Facebook og Instagram.