Jule- og nyttårsmeldinger sendt via SMS, MMS eller mail tok fullstendig av for noen år tilbake.

Økt betraktelig

Samtidig valgte mange å sende langt færre julekort på tradisjonelt vis. Det var jo så enkelt å gjøre dette digitalt.

- Nå har dette snudd igjen, det er min erfaring. For noen år siden var det langt færre julekort, men nå har mengden økt betraktelig, sier Nils Skogen i Posten på Ørlandet.

- Hva tror du dette kommer av?

- Jeg tror det skyldes at det blir betraktet som mer personlig når man setter seg ned å skriver et julekort for hånd på gamlemåten, enn å sende hilsningen digitalt. Vi sender så mange digitale meldinger ellers i året, så det betraktes kanskje som mer ordinært, tror Skogen.

Står sterkt

Vi tok kontakt med Posten Norge sentralt for å høre om dette er en trend som er av nasjonal karakter. Pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud kan bekrefte inntrykket.

- Det morsomme er at julekorttradisjonen står veldig sterkt i Norge. Mens vi sender stadig færre brev ellers i året, ser vi at antallet julebrev og kort holder seg relativt stabilt. Det er tydelig at nordmenn sverger til den håndskrevne, personlige hilsenen når de har noe viktig på hjertet. Jula er ei tid for tradisjoner, ei tid som står i familiens tegn. Dette viser vi gjennom å sende personlige julekort og brev til familie, venner og kjente, sier Ebeltoft-Skaugrud.