I helgen arrangeres Ørlandscupen men det blir ikke sol og is som skal prege cuppen i år. I hvert fall ikke hvis vi skal stole på meteorologene.

- Det kommer et lavtrykk fra vest som går over vestlandet og Trøndelag. Fosen slipper ikke unna det, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid ved meteorologisk institutt.

Bare bitte litt varmere

Lavtrykket vil bringe rundt ti millimeter regn fra ettermiddagen av og i løpet av kvelden. Men når regnbyene har lagt seg så blir det tørrere på Fosen og meteorologen tror man skal slippe å se gjørmete og våte spillere. Likevel kan man oppleve en liten regnskyld lørdag og søndag, men det er snakk om veldig begrenset mengde på kun et par millimeter.

Det man heller kan vente seg er småkalde fotballspillere på banen. Onsdag og torsdag var snitt temperaturen på åtte til ni grader. Det er ventet at det vil være en maks temperatur i helgen på 12 til 14 grader, så litt varmere vil det bli.

- Man må vente til neste uke før solen kommer frem og temperaturene øker igjen, forteller meteorologen.

Gleden teller mer

Det dårlige været skremmer ikke leder for Ørlandscup, Arild Risvik, som mener at det ikke blir dårlig cup når det er dårlig vær.

- Nei, det er gleden av å spille fotball som teller. Jeg regner med at andre gjør slik som oss og sjekker værmeldinga før de pakker cup-bagen. Også er det fult mulig å få oppvarming i lokalet.