Det er tilfeldig at det er tre skolelederstillinger ledig i Åfjord akkurat nå, opplyser rådmann i Åfjord kommune Per O. Johansen.

Stillingene det er snakk om er sektorsjef for oppvekst, rektor ved Åfjord videregående skole og rektor ved Stokksund oppvekstsenter.

- Gir unike muligheter

- Dette er alle stillinger som gir unike muligheter for å forme et samfunn i en svært spennende utvikling, samtidig som man på ulike nivåer legger premissene for utdanning av fremtidens arbeidstakere, sier rådmannen.

Våre omgivelser blir i stadig større grad automatisert, digitalisert og robotisert, og vi merker allerede nå at det påvirker måten vi arbeider og lever på, forklarer han.

- Mer og mer av våre verktøy og gjenstander vi bruker i hverdagen kommuniserer med omgivelsene, for eksempel via GPS, mobil, eller internett. Dette påvirker jobbene våre, alt i fra bygg og anlegg til for eksempel ulike typer velferdsteknologi som er på full fart inn de kommunale helse-og velferdstjenestene, sier Johansen.

Får viktige oppgaver

Som fremtidens skoleleder i Åfjord får man viktige oppgaver i forhold til å motivere og utdanne fremtidens arbeidstakere til et arbeidsmarked som krever stadig høyere innsikt og kompetanse, informerer han.

- Ved å koble skolen enda tettere opp til et svært aktivt og fremoverlent næringsliv, som er typisk for bedriftene i Åfjord, vil skolen være en svært sentral premissgiver for hvordan vi bygger lokalsamfunnet fremover, sier åfjords-rådmannen.