Forleden arrangerte frivilligsentralen i Bjugn kokekurs på Brekstad. Intensjonen er å integrere innflyttere, gi deres norskkunnskaper et løft. Eide opplyser at det har vært og vil bli flere slike kurskvelder. Adam Kotopka ved Hjemmebaksten på Brekstad stilte sitt kjøkken og kokekunster til disposisjon for kursdeltagere fra Bjugn og Ørland. Kurset har fått navnet «Norske mattradisjoner».

Konversasjon

Anne Grethe Loua fra Vallersund står som veileder i språk og kokekunst til vanlig. Det er deltagere fra Brasil, Nederland, Russland, Bulgaria, Polen og Filippinene. De har et begrenset antall med ,da det er meningen at alle skal få delta i matlagingen, og de skal kunne konversere sammen på norsk. Den siste tiden har det vært stor pågang til å delta. Adam, som er fjerde generasjon i restaurantbransjen, har bodd og arbeidet i Norge i 14 år.

Kortreist

Han har nettopp utvidet Hjemmebakseten, og har et bredt utvalg av hjemmebakst og lunsj og middagsretter. Han legger vekt på kortreist og mest mulig økologisk mat. Han skryter av Trønderske produkter, og sier at en har meget gode meieriprodukter i Norge. Gode råvarer er alltid en fordel for å få maten god. Denne gangen sto kjøttkaker på menyen, og samtlige var enige om at de var gode.

Tilbehør var hjemmelaget brunsaus, poteter og surkål, tyttebær og flatbrød. Mange vil vel si det er en kjedelig mat, men det har vært søndagsmiddag i generasjoner. Ifølge kursarrangøren er det ennå tradisjon som bryllupsmiddag i Selbu. Etter middag var det kaffe og Alan spanderte av et rikt utvalg kaker.