Det er kommunekomitéen i Ørland for TV-aksjonen som har tatt initiativet til å be lokalpolitikerne i kommunen stille seg til rådighet tirsdag 11. november.

Planen er at hver enkelt politiker skal komme til rådhuset på Brekstad. Der vil hver enkelt få en telefonliste med lokale bedrifter som skal ringes opp med forespørsel om å gi et beløp til TV-aksjonen.

Giverglede

Herborg Grøntvedt Gifstad ved Ørland frivilligsentral sier til Fosna-Folket at Ørland Næringsforum har stilt seg positiv til aksjonen, og oppfordret sine medlemmer til å vise giverglede når de blir oppringt.

- Vi hadde også et tilsvarende opplegg i fjor, men da var ringerunden lagt til ettermiddagstid, sier Grøntvedt Gifstad. Erfaringen fra den ringerunden viser at det ikke var så enkelt å ringe bedrifter etter kontortid. I år vil derfor den lokale ringeaksjonen foregå på dagtid.

Bistand til flyktninger

Midlene som samles inn gjennom årets TV-aksjon går til arbeidet Røde Kors driver for å bistå flyktninger, både i Norge og i utlandet. Selve TV-aksjonen foregår i år søndag 23. oktober.