Rissas representant i styret, Harald Fagervold, varslet på forhånd at han ville stemme imot en takstøkning. I styremøtet fremmet han forslag om å la takstene være som de er i dag.

«Vil provosere noe voldsomt»

Fagervold begrunnet sitt forslag slik:

  • «Et av tiltakene er å omgjøre innkrevingene ved Krinsvatn til å omfatte ALLE som  passerer krysset. Altså også for de som kjører mellom Bjugn og Åfjord.  Dette er fullt mulig og det vil øke inntjeningen».

  • «Manglende registrering , og dermed innbetaling, ved Krinsvatn helt i starten førte til at inntjeningen kom på etterskudd».

  • «Manglende registrering i lengre perioder ved Rørvik har ført til store tap, som Fosenvegene  ikke er ansvarlige for, og som må kreves kompensert».

  • «Vi behøver ikke innkreving på begge sider av overfarten Flakk – Rørvik. Penger å spare».

  • «Vurdere plasseringen av bommene, for å få flere passeringer, med lavere takst pr. passering. Flere små passeringer aksepteres bedre enn en stor. Kanskje bør bommen flyttes fra fergene? Fjord 1 uttrykte det i et møte i sommer.Erlend Solem fra Fylkeskommunen var ikke fremmed for tanken, heller ikke tanken på treveis innkreving på Krinsvatn. (Fosen Pendlerforening + Ove Vollan hadde møte med Solem tirsdag morgen, der vi også fikk opplyst at planlagt bomøking var 7,5 %)».

  • «Kort  sagt : «ALT» er bedre enn øking av bomtakstene, som vil provosere noe voldsomt. Som polisk innvalgt styremedlem ser jeg ingen annen råd enn å stemme mot økning».

- Helt håpløst

Fagervolds forslag ble nedstemt mot én stemme; Hans egen. Deretter ble to andre forslag stilt opp mot hverandre. Det ene forslaget gikk ut på å heve bomtakstene med 7,5 prosent, og det andre forslaget innebar en økning på 5 prosent.

- Jeg måtte avgi stemme, og fikk valget mellom pest og kolera. Da stemte jeg for forslaget om å øke takstene med fem prosent.

- Hva synes du om at takstene nå økes ved alle innkrevingspunkt i Fosenvegene?

- Det er helt håpløst. Det gir et signal om at det ikke er dyrt nok fra før. Folk reagerte sterkt på prisene slik de var allerede før økningen, som ble vedtatt i går, påpeker Fagervold.