Tillitsvalgt for de ansatte ved Bjugn Helsesenter, RagnarGrønås, mener arbeidshverdagen for de ansatte ved senteret er i ferd med å nåen smertegrense. Han kan ikke forstå hvordan politikerne i Bjugn skal klare åspare penger ved å presse personalet enda hardere.

Ingen innsparing

-Vi ser allerede nå tegn til at sykefraværet øker som følge avdet økte presset de ansatte blir utsatt for i arbeidshverdagen sin. Hvordandette skal kunne føre til innsparinger på budsjettet er uforståelig for oss,sier Ragnar Grønås.

Fantasibudsjetter

Både beboere, pårørende og ansatte merker konsekvensene av atPRO-sektoren (pleie, omsorg og rehabilitering) i Bjugn kommune har værtunderbudsjettert i lang tid.

-Ledelsen ved helsesenteret kaller dette fantasibudsjetter. Deer ikke tilpasset dagens nivå. Det har vært flere omstillinger i sektoren vårsiden 2008, og alle har i virkeligheten vært motivert av å spare penger. Dettesliter voldsomt på de ansatte, forteller Ragnar Grønås.

Må springe fortere

Det siste vedtaket om ikke å leie inn vikarer gjør at de ansattei avdelingene må springe fortere og prioritere hardere. Det blir den enkelteansattes oppgave å prioritere basisbehov som mat og medisin, framfor sosialkontakt, aktivitet og menneskelig varme.

-Dette er et umenneskelig press å jobbe under. Politikerneforventer at lederne lojalt følger budsjettene og lederne presser de ansattetil å rekke mer enn det bemanningen gir rom for. Dette fører til stor slitasje,og demoralisering av arbeidsmiljøet, hevder Grønås.

Stor lojalitet

Ved enkelte avdelinger er bemanningen så presset at de ansatteikke kan avvikle normale matpauser. Ved andre avdelinger har de ikke lenger tidtil planleggingsmøter i arbeidstiden. De organiserer møtene privat.

-Dette forteller to ting. Det vitner om en arbeidshverdag somikke har plass for vanlige rutiner, og det forteller om ansatte med svært høytengasjement, og stor lojalitet til arbeidsoppgavene sine, hevder Grønås.

Klarer ikke mer

Likevel ser den tillitsvalgte klare tegn til at de ansatte er iferd med å nå en smertegrense. Han får stadig flere meldinger om kolleger somfullstendig har mistet arbeidslysten.

-Vi har hatt tilfeller der folk har gått fra jobb rett og slettfordi de ikke klarer mer. Det er liten tvil om at det psykososialearbeidsmiljøet har blitt forverret ved helsesenteret, sier Grønås.

Feilvurdering

Ifølge Ragnar Grønås kunne Bjugn kommune valgt en helt annenstrategi for å løse eventuelle innstrammingstiltak ved helsesenteret.Hovedavtalen forplikter arbeidsgiver til å ta med de ansattes representanter islike prosesser. Det har ikke skjedd i tilstrekkelig grad.

-Hadde de ansatte blitt tatt med i prosessen kunne dette værtløst på en helt annen måte. Det er vi som jobber i avdelingene som vet hvorskoen trykker, og som ser hvor det kan effektiviseres. At politikerne vedtarnedskjæringer og innstramminger uten å ha de ansatte med på laget er en heltgrunnleggende feilvurdering, fastslår den tillitsvalgte.

Bønn om omgjøring

De ansatte ved Bjugn Helsesenter mener at det ikke går an åspare penger ved å la være å leie inn vikarer ved sykdom. Mest sannsynlig vildet føre til økt sykefravær, økt belastning og økte kostnader. Både menneskeligog økonomisk. Deres bønn til politikerne er å omgjøre vedtaket.