I tillegg til at politikerne har bestemt at rehabilitering av Gamle sykeheimen skal utredes med tanke på flyktninger, ser man for seg å sette opp modulbaserte boliger.

400.000 kroner

Det har tidligere vært jobbet med boligetablering i Osen sentrum ved Undlenda. Denne utbyggingen ble imidlertid skrinlagt. Kommunen kastet derfor igjen sine øyne på det 11 mål store arealet av gårdsnummer 20, bruksnummer 178.

Coop Steinkjer, som sin tid kjøpte denne tomta for i overkant av 400.000 kroner, var villig til å selge til kommunen for den samme summen. Kommunens kjøp finansieres ved bruk av midler fra ubundne fond.

- Raskt og rimelig

- Modulbaserte boliger er en rask og rimelig løsning å få til boliger for flyktninger, sier Sigrid T. Angen, sektorleder for helse i Osen kommune.

- Har dere bestemt for en konkret løsning?

- Nei, men vi har sett på en del ulike leverandører, og vil hente inn anbud på pris, sier Angen til Fosna-Folket.

Foreløpige kostnadsanslag på modulbygg lyder på i overkant av 900.000 kroner per enhet.

Vil dekke framtidige behov

I saksvurderingen, som er utført av Sigrid T. Angen, sto det å lese at det er ønskelig å kunne ha noen boliger nært Osen sentrum. Dette for å kunne ha mulighet til å ta imot familiegjenforente til flyktningene som bosettes i kommunen. Det ble opplyst om at Undlenda-tomta er så pass stor at den i tillegg kan benyttes til andre offentlige formål, og at den slik sett vil kunne være Osen kommunes tilgjengelige tomteareal for eventuelle framtidige behov.

Kommunen har fått mulighet til å gjøre om opprinnelig søknad til Husbanken til en søknad om modulbygg. Husbanken krever kostnadsoverslag, samt avklaring i forhold til tomtekjøp, før søknaden kan realitetsbehandles, og har satt frist til november 2015 for dette.