Politikerne i Rissa diskuterte i torsdagens møte utredningen som er gjort i Rissa i forhold til en eventuell kommunesammenslåing.

Demokratisk prosess

-Vi er opptatt av å ivareta demokratiet. Arbeiderpartiets første prioritering er en sammenslåing med Leksvik kommune, og en folkeavstemming før realitetsbehandlingen. Å involvere grasrota er kjempeviktig. Vi må ha en prosess der alle føler at de er med, innledet Per Kristian Skjærvik (Ap) debatten.

-Jeg er veldig enig med Per. Vi er også opptatt av demokratiet. Det er også viktig å få vite hvilke oppgaver kommunene skal ha i framtida, sa Randi Sollie Denstad (Sp).

-Demokratisk behandling er utrolig viktig. Denne planen har vært på høring og vi fikk bare fire innspill, sa ordfører Ove Vollan (H).

FrPs Marthe Småvik var enig i at sammenslåing nok er veien å gå.

-Men, jeg ønsker ikke i dag å si om vi går for en sammenslåing med Leksvik, eller for en Fosenkommune. Vi vil vente på utredningen fra regionrådet, sa hun.

-Viktig sak

-Dette er en utrolig viktig sak. Kanskje den viktigste vi skal behandle i vår periode. Det er ingen tvil om hva ordføreren mener utfra innspill i media. Det er opplest og vedtatt at vi skal slå oss sammen med Leksvik. Rissa kommune har kommet langt i vurderingen. Det som bekymrer meg er at Leksvik ikke har kommet så langt, sa Reidar Gullesen (V).

-Jeg synes utredningen er nyansert, og en grei oppsummering, sa Anne Kikreby (SV)

Innstilling

Rådmannens innstilling:

1.Utredning av kommunesammenslåing Rissa kommune og Leksvik kommune, vedtas som fremlagt.

2.Dokumentet skal kunne brukes i det videre arbeidet med kommunereformen.

Innstillingen ble enstemmig vedtatt.