- De stjal paintballutstyr: elleve masker og tre pistoler – og en prosjektor til 15 000 kroner. Til sammen er det snakk om verdier på mellom 30 og 50 000 kroner, opplyser Småvik til Fosna-Folket.

Sølte talg og drakk brus

Hun oppdaget innbruddet ved 14.00-tiden i går. I tillegg til tyveriet var ei rute knust - og to tomme kassaapparat brutt opp. Innbruddstyvene har også sølt talg på gulvet, drukket brus og spist is og pølser. Flaskene med alkohol var ikke rørt.

- De har ikke rørt brennevinet. Flaskene var bare flyttet på. Det sier vel noe om hvilken aldersklasse de er i, sier Småvik, som tror tyvene har tatt seg inn i kafeen ved å knuse den nevnte ruta.

- Merket du noe om natten?

- Jeg bor et stykke unna, men folk sa at det hadde vært en bil der ved 24-tida.

Sjokkert

Gunn Småvik sier hendelsen har gått sterkt innpå henne.

- Det var et forferdelig sjokk. Du tenker politi, politi, sjøl om de ikke hadde kunnet gjøre noe med det. Psykisk har jeg fått en knekk. Jeg hadde ikke forventet at dette skulle skje, ikke på vinteren, sier Småvik.

- Burde kommet før

Hun ringte politiet i Rissa ved 14-tiden i går, torsdag, men politiet kunne ikke komme før i dag ved 10-tiden. Sjøl om hun ikke klandrer politiet, synes Småvik det er ille at hun ikke fikk oppfølging før.

- Politiet var hyggelige og beklaget at de ikke kunne komme. De har streng beskjed ovenfra om at de ikke kan rykke ut hvis det ikke står om liv. Politiet gjør så godt de kan, det er politikerne det er noe galt med. Dette er takken når en bor 48 kilometer fra Rissa og 38 kilometer fra Bjugn.

Ingen spor

Politiet i Rissa har så langt kun vært på stedet. De har ingen mistenkte i saken, men politibetjent Terje Hassel ved Rissa lensmannskontor sier at arbeidet vil fortsette over helga. Betjenten, som sjøl var på Bryggekafeen i dag, sier han forstår Småviks frustrasjon.

- Men så lenge det ikke går på liv eller helbred, så er det ingenting vi kan gjøre med det, sier Hassel.

INNBRUDD: Tyver tok seg inn på Bryggekafeen i Råkvåg og stjal utstyr for mellom 30 og 50 000 kroner. Foto: Kolbjørn Søtvik